загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Бучачі помер 102-річний отець Доротей Шимчій

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Бучачі на 102-му році життя помер отець Доротей Шимчій. Чоловік більшу частину свого життя пробув священиком-місіонером у країнах Латинської Америки. doba.te.ua

6 років він служив у Кристинопільському монастирі Святого Юрія. Опісля почалася місіонерська праця в Бразилії — 14 років, Аргентині — 22 роки, Парагваї — 2 роки, Італії — 7 років, Україні — 21 рік: у цих країнах трудився о. Доротей як священик-місіонер, магістр новіціату, директор школи, протоігумен, духівник і викладач семінарії, християнський письменник.

Про життєвий та творчий шлях найстаршого ченця василіанського чину розповідає бр. Теодор Дутчак, ЧСВВ

Народився 16 вересня 1915 року в мальовничому с. Старі Петликівці, біля Бучача на Тернопільщині. У 1932 році вступив на новіціат отців василіан у Крехівський монастир. Вічні обіти склав у 1937 році. Ієрейські свячення отримав 14 травня 1942 року в Празі від владики Вартоломея Дудаша. Відтак 6 років ревно служив у Кристинопільському монастирі святого Юрія. Опісля почалася місіонерська праця в Бразилії – 14 років, Аргентині – 22 роки, Парагваї – 2 роки, Італії – 7 років, Україна – 21 рік: у цих країнах трудився патріарх василіанського чернецтва як священник-місіонер, як магістр новіціату, як директор школи, як протоігумен, як духівник і викладач семінарії, як християнський письменник.

 З під пера о. Доротея вийшли у світ майже 20 книг. Серед останніх видань – тритомний підручник духовної молитви – «Розмови з Богом» та «Світло Євангелія у проповіді священників». А ще близько 2000 проповідей, понад 50 місій та реколекцій та понад 2000 конференцій – ось так працював справжній сіяч Божого слова.

Отець Доротей мешкав у монастирі Чесного Хреста Господнього в Бучачі. Щоденно служив Святу Літургію, сумлінно дотримувався монастирського розпорядку.Цікавим було те, що від вступу до монастиря і до останнього подиху отець жив ревністю новіціатського життя, яку почерпнув від о. Володимира Гука, ЧСВВ, о. Іринея Готри, ЧСВВ, та бр. Ігнатія Олеськіва, ЧСВВ. Гаряча віра, щира молитва, Боже благословення та опіка Пречистої Діви Марії – це те, що супроводжувало великого монаха у священичому та чернечому служінні.

Сергій Балуцький

Джерело:
До списку новин