загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Сон без подушки: користь чи шкода?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Звична подушка, яка входить в обов'язковий постільний комплект, деякими розцінюється як абсолютно непотрібна річ. Існує думка, що спати без подушки корисніше. Але чи варто жертвувати комфортом і створювати для тіла «спартанські» умови? Давайте розберемося. 

Чи корисний сон без подушки?
Твердження про те, що сон без подушки більш природний, а значить, і здоровий спростовується досвідченими лікарями. Так, через надто високу і масивну подушку голова і шия приймають незручне становище. Це шкодить самопочуттю і здоров'ю. Але справа тут зовсім не в наявності або відсутності постільної приналежності, а скоріше в незнанні того, як вибрати подушку.

Заради експерименту проведіть кілька ночей на голому матраці. Ви зіткнетеся відразу з декількома проблемами. Заснути на плоскій і відносно твердій поверхні непросто. Вночі ви будете багато разів прокидатися, а на ранок навряд чи відчуєте себе відпочилими, швидше навпаки.

Чому новонародженим корисно спати без подушки
Дорослим людям сон без подушки приносить дискомфорт тому, що всю ніч шийні м'язи знаходяться в напруженому стані. Але для немовлят постійне навантаження на шийний відділ корисне і навіть необхідне для правильного формування хребта.

Новонароджені – це єдина категорія людей, для яких сон без подушки – норма. У віці 6 місяців під голову дитині можна підкласти складену пелюшку. І тільки в рік малюкові знадобиться невелика ортопедична подушечка для сну.

Чому лікарі рекомендують спати на подушці
1. Сон без подушки може призвести до порушення мозкового кровообігу. Через погіршення кровотоку по хребетних артеріях знижується працездатність, частішають головні болі, зростає ризик виникнення ішемічного інсульту.

2. Люди, які сплять без подушки, частіше скаржаться на хропіння. Справа в тому, що в положенні, коли голова закинена, зменшується просвіт дихальних шляхів, внаслідок чого людина може почати хропіння ночами.

3. Розвиток остеохондрозу – ще один мінус сну на голому матраці. Виною тому незручне становище, в якому перебувають шийні хребці протягом восьми годин. Шия неприродно зігнута, тому відбувається здавлювання нервових закінчень, набряк м'язів, дистрофія суглобів.

4. Іноді люди, які сплять на боці, підкладають під голову руки, щоб прийняти зручну позу. Але це може призвести до того, що долоні уві сні німіють.

5. Через відсутність піднесення ліжка голова людини виявляється нижче корпусу. Тому нерідкі випадки, коли слина, потрапляючи в дихальні шляхи, викликає кашель і пробудження.

Міф про те, що без подушки спати корисно, руйнується після декількох спроб перевірити достовірність гіпотези на собі. Замість свіжого виду ви ризикуєте отримати набряк повік, шиї та рук, заробити втому м'язів, а також зіткнутися з іншими, більш серйозними наслідками дискомфортного сну без подушки.

 

Джерело:
До списку новин