загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як правильно зробити каналізацію в приватному будинку

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

При зведенні житла часто доводиться вирішувати питання з каналізацією.

Перед тим як правильно зробити каналізацію в приватному будинку, варто вирішити питання: чи потрібна вам допомога фахівців, або ви впораєтеся самостійно. пише poradumo.

Якщо ви бажаєте зекономити, можна приступати до монтажних робіт своїми руками, до того ж вони не дуже важкі. Головним чинником у пристрої приватної каналізації є відсутність або наявність доступу до центральної магістралі. Якщо недалеко від вашого будинку є центральна каналізація, монтажні роботи не викличуть праці.

Пристрій зовнішньої приватної каналізації

Максимальний обсяг роботи вам належить виконати при влаштуванні зовнішньої каналізації. В першу чергу необхідно викопати декілька траншів і укласти труби на глибину 50-150 див. тобто глибина пролягання повинна бути нижче рівня промерзання землі в зимовий час.

Якщо поблизу від вашого будинку немає центральної каналізації, вам потрібно виготовити автономну конструкцію, яка буває у вигляді вигрібної ями, септика, криниці з фільтром або локальної очисної станції.

Автономна каналізація приватного будинку

Вигрібна яма використовується з давніх часів і найпростіше спорудити її своїми руками. Для обробки внутрішніх стін варто використовувати червоний керамічний цегла.

В якості альтернативи можна спорудити яму з залізобетонних кілець, але попередньо дно необхідно залити бетонним розчином, а верх ями накрити кришкою з отвором для вентиляції і оглядовим вікном.

Септик найчастіше використовується в будинках, призначених для постійного проживання. Ця конструкція дуже надійна і проста в монтажі, тобто при дотриманні інструкції, що додається ви запросто встановіть його своїми руками. Поліпропіленові септики не потребують частого очищення, що значно економить кошти на послуги асенізатора. Завдяки новітнім технологіям побутові води проходять багатократну очистку при попаданні в пристрій.

Попередня підготовка

Проект каналізації

Перш ніж приступити до будівельних робіт, необхідно виконати кілька послідовних дій:

  • визначтеся з місцем розташування стічного колодязя: він повинен знаходитися нижче рівня житла;
  • намітьте місце виводу каналізаційної труби з будинку;
  • зверніть увагу на місце виводу колекторної труби, оскільки саме там будуть сконцентровані всі стічні води з житла. Не припускається наявність дефектів, нерівностей або перекосів;
  • складаючи проект, розрахуйте всі вигини й кути, по яких будуть проходити труби, особливо внутрішньої каналізаційної системи;
  • після виконання описаних вище дій можна вирушати в спеціалізований магазин за придбанням матеріалів.

Монтаж каналізаційної системи

Монтаж каналізації

Зовнішні роботи
У тому випадку якщо в будинку є стара каналізаційна система, вам буде значно простіше. Необхідно провести демонтаж старих труб і здійснити укладання нових за вже готовим каналізаційних шляхів.

Зовнішні роботи

Однак може знадобитися повна переробка, яка передбачає підняття підлогового покриття і поглиблення траншеї при необхідності:

  • Вирийте яму під фундаментом і виміряйте ширину від верхнього до нижнього краю. Оптимальна величина повинна бути не менше 100 см, тільки в цьому випадку можна не турбуватися про промерзанні колекторної труби;
  • З вуличної сторони викопайте траншею до зливної ями. Глибина траншеї зовні повинна бути більше, ніж зсередини і розташовуватися під невеликим кутом для полегшення стоку відходів.

Вам належить укласти каналізаційні труби як всередині будинку, так і на вулиці.

  • На дні траншеї необхідно виготовити піщану подушку товщиною 20 см. Це зменшить тиск на поліпропіленові каналізаційні труби. Тобто завдяки піску засипаний грунт не буде сильно тиснути на конструкцію;
  • Якісний монтаж неможливий без правильної герметизації і з’єднання труб. Для цього під час укладання вставляйте в труби трійники, які допоможуть вам ліквідувати засмічення в процесі експлуатації. На даному етапі не варто економити — це все дуже швидко окупиться;
  • Трійники встановлюються з кроком 4 метри, а що виходить на поверхню частина закупорюють заглушкою.

Внутрішня каналізація

Внутрішні роботи

Для монтажу всередині будинку найчастіше застосовуються поліпропіленові труби, які не піддаються корозії, а відповідно термін їх служби досить тривалий, при цьому процес монтажу простіше, ніж у чавунних або сталевих аналогів.

Зверніть увагу!
При наявності безлічі сантехніки вам потрібно вибрати трубу з діаметром 10 см, в той час як труба раковини — 5см. тобто доведеться виконати з’єднання різних труб, яке виконується за допомогою перехідників. Для надійності і герметичності на стикових місцях використовуються прокладки.

На стояку встановлюється ревізія (трійник) на рівні 1 метра від підлоги, від якого виводиться труба для витяжки на висоту 70 см від поверхні даху.

Така складна система установки допоможе вам уникнути появи неприємних запахів в будинку, які супроводжують монтаж каналізаційної системи в приватному будинку. Якщо на стояку вентиляція виконана згідно всім вимогам, то сторонні запахи не будуть проникати в приміщення і доставляти дискомфорт.

Неодмінно передбачити теплоізоляцію стояка, розташованого в холодному приміщенні.

Для стикування стояка з зовнішньої каналізаційної системою застосовуються випуски, діаметр яких менше діаметра труби на стояку. На думку професіоналів, випуск повинен монтуватися за напрямом стічних вод під прямим кутом і підключатися до стояка двома відводами з кутами 135 градусів. При необхідності додаткового стояка потрібно застосування косого трійника і додаткового відводу. Якщо передбачений один стояк або колекторна труба роботи будуть набагато менше.

Зовнішня каналізація виконується з поліпропіленових труб діаметром 15 див.

Прочитавши інструкцію і дотримуючись технологію робіт, нескладно обладнати свій заміський будинок необхідними комунікаціями.

 

Джерело:
До списку новин