загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Перерахунок пенсії з урахуванням зарплати за кращі 5 років

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

 «Я отримую пенсію з 2001. Після призначення пенсії продовжував працювати до квітня 2011 року. Чи маю я право, після звільнення з роботи, на перерахунок пенсії з урахуванням заробітної плати за кращі 5 років за період роботи після 2001 року та із застосуванням показника середньої заробітної плати по народному господарству країни за 2010 рік?» novadoba.com.ua
Іван, Городище


− Порядок здійснення перерахунку пенсій особам, які після призначення пенсії продовжували працювати та набули відповідного страхового стажу, визначено ст. 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (далі - Закон). Зокрема, якщо особа після призначення пенсії продовжувала працювати, перерахунок пенсії здійснюється з урахуванням не менш як 24 місяців страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії. Перерахунок пенсії здійснюють із заробітної плати (доходу), з якої обчислено пенсію.
За бажанням пенсіонера перерахунок пенсії може бути здійснено із заробітної плати за періоди страхового стажу, зазначені в ч. 1 ст. 40 Закону.

При цьому в обох випадках під час здійснення перерахунку пенсії зміну показника середньої заробітної плати (доходу) не передбачено.
Отже, якщо Ви після призначення пенсії продовжували працювати, перерахунок пенсії здійснюється з урахуванням набутого страхового стажу. У разі доцільності зазначений перерахунок може бути здійснено з урахуванням страхового стажу та заробітної плати. При цьому буде застосовано показник середньої заробітної плати (доходу), який враховувався під час призначення (попереднього перерахунку) пенсії.
Заробітна плата (дохід) для обчислення розміру пенсії враховується за весь період страхового стажу, починаючи з 1 липня 2000 року. Врахування заробітної плати за кращі 5 років страхового стажу після 1 липня 2000 року Законом не передбачено, − пояснює заступник начальника управління ПФУ у м. Черкасах Наталя Сергієнко.

 

Джерело:
До списку новин