загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Нова пенсійна система обмежуватиме громадянські права українців, – експерт

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Заяви міністра соціальної політики Андрія Реви про те, що, якщо в українця 2020 року не буде страхового стажу 20 років, то виплата пенсії призначатися не буде – грубе порушення цивільних прав. Про це в коментарі повідомив експерт з політичних та економічних питань Всеволод Степанюк.

«Заява міністра соціальної політики говорить про те, що уряд з 2020 року хоче позбавити пенсій людей, у яких страховий стаж менше 20 років. Ситуація складається так, людина повинна була безперервно працювати, навчання, можливі хвороби або втрата роботи не враховується зовсім. Виходячи з цього, ми можемо стверджувати, що нова пенсійна система обмежує права простих українців, що є грубим порушенням Конституції України і чинного законодавства», – сказав В. Степанюк.

За словами експерта, люди, які потраплять в подібну ситуацію, зможуть відстояти свої права тільки в суді.

«Якщо у людини до 2000 року був трудовий стаж 20 років і тільки 10 років страхового, то держава зобов’язана виплачувати їй пенсію. Адже сумарний стаж буде 30 років. В даному випадку уряд не має права змушувати людину купувати відсутній страховий стаж, щоб почати нарахування пенсії. Більш того, українці, які зіткнуться з такою проблемою, повинні звертатися до суду», – підкреслив В. Степанюк.

Нагадаємо, в 2021 році право на пенсію отримають ті, кому виповнилося 60 років, у кого є необхідна кількість загального стажу (30 років для жінок і 35 років для чоловіків) і не менше 20 років страхового “електронного” стажу. Люди, які не мають такого стажу і молодші за 60 років, вийдуть на пенсію пізніше.

За заявами А. Реви, з 1 січня 2021 року уряд пропонує брати до уваги, перш за все, “справжній” (“електронний”. – Авт.) страховий стаж.

«Ті, у кого від 15 до 20 років такого стажу, вийдуть на пенсію в 63 роки, навіть якщо у них є 30-35 років загального стажу. Ті, у кого менше 15 років, – вийдуть на пенсію в 65 років», – заявив А. Рева.

Міністр також пропонує “докупити” бажаючим необхідний їм страховий стаж: можна буде одноразово сплатити до Пенсійного фонду 22% від мінімальної зарплати за кожен відсутній місяць роботи.

Наприклад, це може бути 704 грн за місяць, або 8450 грн за рік, з розрахунку мінімальної зарплати 3200 грн, яку планують ввести з наступного року.
Рева упевнений, що пропонована ним реформа змусить українців працювати офіційно, щоб автоматично не збільшувати собі вік виходу на пенсію.

 

Джерело:
До списку новин