загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Багатошаровий торт “Мішель”

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

При всій удаваній складності – торт дуже простий, адже желе і коржі ми робимо заздалегідь! Торт дуже просочений, соковитий, при цьому тримає форму. Не приторний, відчувається кислинка желе, він дуже багатий на смак і дуже красивий в розрізі.

Складові:

Ванільний бісквіт:
3 яйця,
1/2 склянки цукру,
1 ч.ложки ванільного екстракту,
1/3 склянки борошна,
2 столові ложки крохмалю без гірки.

Шоколадний бісквіт:
100 р м’якого масла,
1/2 склянки цукру,
2 яйця,
1/2 склянки кефіру (йогурту),
60 р шоколаду розтопити,
1/2 ч.л. ванільного екстракту,
2 ст ложки какао,
1 склянка борошна,
1 ч.л. розпушувача,
1/2 ч.л.соди,
дрібка солі.

Вишневе желе:
400 гр. заморожених вишень без кісточок,
30 р желатину,
1 ст. цукру,
1 ст. води,
В половині вишневого пюре розчинити желатин, нагріти і перемішати з рештою пюре.

Ванільний і шоколадний крем:
2 яйця,
350 мл. молока,
4 столові ложки крохмалю без верху!
1/2 склянки цукру,
100 р шоколаду,
500 мл. вершків 33-35% жирності,
1/2 ч.л. ванільного екстракту.

Форма для випічки 22-20 см. 
плитка шоколаду для оформлення.

Як приготувати:

1. Для початку робимо бісквіти.

Ванільний бісквіт:
Жовтки збити з половиною цукру і ваніліном на пухку масу. Білки збити до м’яких піків. Додати цукор і ще раз збити в міцну піну. Борошно і крохмаль просіяти в жовтки і розмішати лопаткою. Порційно ввести білки і акуратно перемішати.
Викласти масу в підготовлену форму – я нічим не змащувала, випікати бісквіт при 170 гр. 30 хвилин, він сильно підніметься. Потім перевернути на решітку і так остудити.

2. Для шоколадного бісквіта:
Усі сухі інгредієнти просіяти в одну миску, перемішати.
М’яке масло збити з цукром і ваніліном в білу масу. Шоколад розтопити. У масло по одному ввести яйця, продовжуючи збивати. Далі не припиняючи збити вводимо шоколад.
Порційно  вводимо кефір і рідкі інгредієнти в сухі, акуратно розмішуючи при цьому. Тобто спочатку вливаємо половину кефіру і олійно-яєчної маси, потім розмішуємо і потім вже другу половину рідких інгредієнтів. Тоді не буде грудок.
Тісто виливаємо в форму, випікаємо при 180 гр. приблизно 40 хвилин. Готовий бісквіт перевернути і остудити на решітці.

Обидва бісквіта краще зробити напередодні, як і желе – тоді на наступний день ви можете зайнятися кремом і складанням – це дуже зручно, а бісквіти, як і потрібно, полежать і охолонуть, а желе схопиться!

3. Желе:
У каструльку викладаємо ягоди, воду і цукор, доводимо до кипіння і варимо приблизно 15 хвилин. Потім процідити – сік залишити, а ягодиперетворити на пюре блендером.
У соці розпускаємо желатин, даємо постояти приблизно 10 хвилин, потім прогріваємо в мікрохвильовці, щоб він розчинився і через ситечко (тобто проціджуючи) вводимо в ягоди. Перемішуємо і прибираємо в холодильник на ніч. Я так і охолодила в каструльці. у неї теж діаметр 22 см. і таке желе ідеально підійшло під торт. Можна перелити його в глибоку супову тарілку!

4. Робимо крем:
Змішати крохмаль, цукор і яйця до однорідності в мисочці і як слід виделкою збити. Молоко поставити на середній вогонь і як воно стане теплим ввести в нього крохмальну масу і при постійному помішуванні, варити до загустіння. Головне, щоб вогонь був середнім і не відходити від нього. Додати ваніль. екстракт. Остудити повністю.
300 мл вершків збити, додати до них 2/3 від заварного крему – це буде ванільний крем, він йде в торт.
Решта 200 мл. вершків збити, змішати із залишками заварного крему з розтопленим шоколадом, а потім ввести порційно вершки – це шоколадний крем.

5. Збірка:
обидва коржа розрізати на 2 частини, на блюдо кладемо шоколадний корж, потім шар ванільного крему – крему багато, так що вистачить усім коржам, потім білий бісквіт, знову крем і желе. На желе крем, потім білий бісквіт, крем і закриваємо шоколадним коржем.
Покриваємо весь торт шоколадним кремом.

При бажанні ще можна оформити глазур’ю: 150 мл. жирних вершків і 150 гр. шоколаду розтопити. Можна прикрасити шоколадною стружкою і шматочками шоколаду.

 

Джерело:
До списку новин