загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Що робити, якщо лікар призначив "фуфломіцин" чи антибіотик при ГРВІ?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

МОЗ вимагатиме від лікарів дотримуватися протоколів, а пацієнт, який сумнівається у призначених лікарем препаратах, може звернутися на гарячу лінію міністерства.

Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун в інтерв'ю"Українській правді. Життя" розповіла, що відомство працює над уніфікованими клінічними протоколами.

"Будуть вимоги до лікарів, за якими вони повинні лікувати. У них пояснюватиметься, які є специфічні захворювання, які діагностичні тести мають пройти пацієнти і що лікарі мають виписувати", – розповіла Супрун.

У МОЗ також завершують роботу над новим національним переліком лікарських засобів.

Ліки з переліку мають бути надані в лікарнях безкоштовно при госпіталізації. Якщо вимагають купувати їх, то пацієнт має поцікавитись: чому?

Якщо батьки бачать, що лікар прописує антибіотик при ГРВІ, Супруп радить повідомити про це МОЗ: подзвонити на гарячу лінію (0-800-801-333) чи написати на електронну пошту (moz@moz.gov.ua).

"Ми зі свого боку будемо вимагати, аби лікарі дотримувались протоколів. Якщо вони відходять від них, ми забиратимемо в них фінансування. Адже за новою системою ми будемо фінансувати лікарів за кожного пацієнта, – сказала в.о. міністра охорони здоров'я.

Це питання може дуже добре врегулювати ліцензування – тоді лікарі підписувалися б під ліцензією, що вони будуть дотримуватись найкращих протоколів. Якщо вони цього не роблять – можна відібрати ліцензію, бо вони цього не роблять".

Раніше повідомлялося про те, що зарплата лікарів залежатиме від ефективності роботи.

У МОЗ хочуть створити максимально прозору систему – платити за результат і давати можливість на місцях обирати будь-які форми організації. Це означає, що лікарі будуть зосереджені на пацієнті, а не на компрометації одне одного.

Зарплатня лікарів у медичних бюджетних закладах регулюватиметься тарифною сіткою так само, як зарплатні будь яких бюджетних закладів в країні.

Національна Служба Здоров'я в рамках прямих контрактів платитиме страхові ризик-тарифи, покриваючі підтримку пацієнтів на рівні первинної допомоги.

Гроші від НСЗУ може отримувати тільки суб'єкт господарювання – тобто медичний заклад у формі комунального некомерційного підприємства або, наприклад, приватна клініка в формі ТОВ.

Лікар-ФОП це також суб'єкт господарювання, він може підписати контракт з НСЗУ на стандартних умовах.

НСЗУ не наймає лікарів на роботу, вона підписує договори з медичними практиками.

У будь-якому випадку лікар не буде працювати сам – мінімальна практика буде включати медичних сестер.

Джерело:
До списку новин