загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

10 причин, чому варто носити слуховий апарат

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Завідувач сурдологічним кабінетом поліклінічного відділення Рівненської обласної клінічної лікарні Олег Мізинець назвав 10 аргументів на користь сучасних слухових апаратів при погіршенні слуху. ogo.ua

Ні для кого не секрет, що людина щаслива тоді, коли повноцінно може жити, працювати і її не підводить здоров'я. Проте інколи саме проблеми зі здоров'ям підкрадаються непомітно і це спричиняє не лише фізичний дискомфорт, а й може призвести до серйозних наслідків, виправити які важко або й взагалі неможливо. Однією з таких проблем є погіршення слуху, що набуває все більше масштабів у сучасному світі.

І якщо раніше вважалося, що недочування – це хвороба людей похилого віку, то зараз зростає кількість молодих, які страждають від погіршення слуху. На жаль, за допомогою у таких випадках хворі звертаються вже тоді, коли проблема запущена і допомогти поліпшити слух можна лише за допомогою слухового апарата, констатує завідувач сурдологічним кабінетом поліклінічного відділення Рівненської обласної клінічної лікарні Олег МІЗИНЕЦЬ.

Ми поцікавились у спеціаліста, чому таки варто носити слуховий апарат:

1. Слухові апарати попереджають старіння головного мозку та виникнення серйозних проблем, зокрема хвороби Альцгеймера (старечої недоумкуватості) та ДЕП (руйнування мозку).

2. Слуховий апарат повертає можливість спілкування з людьми. Адже втрата слуху призводить до соціальної ізольованості – людина, яка недочуває, починає вести більш усамітнений спосіб життя, уникає спілкування з друзями, знайомими, з'являється страх потрапити у незручне становище, і як результат – постійні стреси, роздратування, втрата роботи, інколи навіть сім'ї.

3. Слуховий апарат дає можливість тихіше дивитися телевізор, тим самим не заважаючи іншим.

4. Надягнувши слуховий апарат, людина стає вільнішою у своїх діях, повертається до нормального життя та впевнено почувається в різних життєвих ситуаціях (у магазині, на ринку, в театрі, лікарні тощо).

5. Науково доведений факт, що люди, які надягають слуховий апарат, частіше отримують підвищення на роботі. Це пов'язано з тим, що людина починає більше чути, стає уважнішою, впевненішою і її продуктивність праці зростає.

6. Науково доведено: у людини, яка почала носити слуховий апарат, змінюється характер. Вона стає менш впертою, агресивною, не такою категоричною у своїх судженнях.

7. Ще один аргумент на користь слухових апаратів: недочування та постійне перепитування більш помітні, ніж маленький слуховий апарат.

8. Окрім того, що людина надягає слуховий апарат, у неї покращується мовлення. Це пов'язано з тим, що мозок людини, який є центром обробки звуку, внаслідок недочування взагалі забуває звуки й перестає їх розпізнавати. Це у свою чергу впливає на манеру людини говорити.

9. Слухові апарати допомагають боротися з вушним шумом, що останнім часом є досить поширеною проблемою.

10. Слуховий апарат – стильний і доступний. А головне – зручний і непомітний у використанні, свого роду “апарат-невидимка”, який покращує життя і дає відчути його у всіх проявах.

Джерело:
До списку новин