загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

ВР пропонують призначати пенсії вдовам чорнобильців незалежно від причини смерті

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У разі прийняття законопроекту на пенсії буде потрібно додатково 174 млн гривень на рік.

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді встановити призначення пенсії дружинам/чоловікам учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС першої категорії, що втратили годувальника, незалежно від зв'язку смерті їхніх чоловіків з Чорнобильською катастрофою. Відповідний законопроект №5594 був зареєстрований в Раді 23 грудня 2016 року.

Зміни пропонується внести до статті 54 закону "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи".

Документом передбачається скасувати необхідність встановлювати причинний зв'язок смерті з Чорнобильською катастрофою виключно в разі набуття права дружинами/чоловіками померлих інвалідів з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (категорія 1), на отримання пенсії у зв'язку з втратою годувальника.

У пояснювальній записці зазначається, що в разі прийняття законопроекту 6 627 овдовілих дружин/чоловіків загиблих ліквідаторів отримають право на пенсії у зв'язку з втратою годувальника, на що буде потрібно додатково 174 млн гривень на рік.

Нагадаємо, комітет Ради з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи рекомендує ВР відновити право на щорічну допомогу на оздоровлення дітей-чорнобильців.

 

Джерело:
До списку новин