загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Скільки за новими тарифами коштує подивитися ТБ, сходити в туалет і прийняти ванну

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У цьому році українців очікує чергове підвищення тарифів на електроенергію, крім того, після опалювального сезону може подорожчати і газ, гаряча вода і опалення.

В Україні в березні 2017 року, згідно постанови НКРЕКУ №220, знову подорожчає електроенергія. При споживанні понад 100 кВт * год кожен кіловат коштуватиме 1,68 гривні, замість 1,29 гривні. Крім того, в кінці опалювального сезону, як прогнозують експерти, може подорожчати газ, а разом з цим гаряча вода і опалення. Сайт "Сегодня.ua" з'ясував, скільки в 2017-м українцям доведеться заплатити за використання "благ цивілізації".

Обсяг стандартної ванни – 350 літрів. Щоб прийняти ванну жителям столиці доведеться заплатити близько 29 гривень (один літр гарячої води коштує 8,3 копійки). Приблизно 30 літрів води українці витрачають на умивання і чищення зубів щодня – це близько 2,5 гривні. Похід в туалет (кубометр холодної води коштує 13,43 гривні), за умови, якщо встановлено стандартний зливний бачок об'ємом 6 літрів води, коштує 8 копійок.

Ще близько 20-30 літрів води українці щодня витрачають на приготування (за умови, якщо використовувати холодну воду, це приблизно 30 копійок). Згідно з нормативами водопостачання, в середньому киянин за місяць споживає 4,5 кубометра води.

До березня (при тарифі 1,29 гривні за кіловат), один годину включеного телевізора середньої потужності обійдеться в 64 копійки, а після березня – 80 копійок. Почитати книгу при світлі лампочки потужністю 100 Вт обійдеться в 12 копійок до подорожчання, і 16 – після. Комп'ютер середньої потужності разом з монітором намотає електроенергії на 38 копійок до подорожчання і 50 копійок після перегляду тарифу.

Прайс на "блага цивілізації":

  • Прийняти ванну – 29 гривень
  • Вмитися в гарячій воді – 2,5 гривні
  • Сходити в туалет – 8 копійок
  • Приготувати їжу – 30 копійок
  • Подивитися телевізор 1 годину – 80 копійок
  • Почитати книгу при світлі настільної лампи 1 годину – 16 копійок
  • Провести годину за комп'ютером – 58 копійок

* Розрахунки зроблені за умови, що місячне споживання електроенергії перевищує 100 кВт * год.

 

Джерело:
До списку новин