загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Чехії примусово ексгумували рештки відомого українського письменника Олександра Олеся

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У могилі українця збираються поховати іншу людину.

Рештки відомого українського письменника Олександра Олеся, який похований у Чехії - примусово ексгумовані.

Як стало відомо DT.UA, у могилі Олеся на Ольшанському кладовищі у Празі збираються поховати іншу людину.

Як відомо, Олександр Олесь помер у 1944 році. За чеськими законами, після поховання родичі або друзі померлих мають сплачувати ренту за місце на кладовищі, розміром у 20 тисяч чеських крон на 10 років (приблизно 20 тисяч гривень — ред.). За словами представників місцевої української громади, донедавна ренту за могилу Олеся сплачував, за власною ініціативою, громадянин Чехії та виходець з України Володимир Михайлишин. Однак нещодавно Михайлишин помер, і тепер його син хоче поховати батька на могилі Олеся. За словами українських діаспорян, перепоховання заплановано на 12:00 3 січня 2017 року, плани щодо подальшого поховання рештків Олеся та його дружини невідомі . Могилу пистменника вже розкопали. Наразі на Ольшанському кладовищі знаходяться представники української діаспори, які чекають на консула.

Президент Петро Порошенко доручив Міністерству закордонних справ взяти на контроль питання поховання українського письменника і поета Олександра Олеся, останки якого сьогодні були насильно ексгумовані в Чехії.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написав прес-секретарПрезидента Святослав Цеголко.

"Президент доручив МЗС терміново втрутитися в ситуацію поховання відомого українського письменника Олександра Олеся в Чехії".

Також Порошенко доручив зв'язатися з родичами Олеся в Канаді для з'ясування можливості перепоховання його в Україні

 

Ігор Булига

 

 

Джерело:
До списку новин