загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як менше платити за світло і коли подорожчає електроенергія

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Чергове подорожчання електроенергії очікується в березні 2017 року.

В Україні за останні кілька років електроенергія для українців подорожчала в кілька разів. На тариф споживачі вплинути не можуть, проте істотно знизити своє споживання, а разом з тим і суми в платівках, може будь-яка родина. Як менше платити за електроенергію?

Найбільше електроенергії, пояснює менеджер з управління проектами ДТЕК ЕСКО Сергій Свистюк, споживає холодильник. При цьому на його енергоспоживання впливає кілька чинників: температура в приміщенні, близькість до стіни, а головне – клас енергоспоживання. Нові холодильники класу "А" і вище використовують менше світло, а старі – більше. В середньому холодильник за місяць намотує від 30 до 70 кіловат*год.

Електрична плита за годину може "з'їдати" 1,6 кВт електроенергії. Якщо кожен день користуватися плитою одну годину, за місяць "накрутить" до 50 кВт*год.

Якщо щодня по п'ять годин користуватися комп'ютером і монітором середньої потужності, за день може намотати 1,1 кВт*год, а за місяць – 33 кВт*год. На цей момент, при використанні більш 100 кВт, за 33 кВт доведеться заплатити 42,5 гривні. Власникам геймерського системного блоку з великим монітором доведеться платити більше – до 90 кВт*год (116 гривень), за умови, якщо щодня користуватися комп'ютером по п'ять годин.

Водночас навіть сучасний телевізор, якщо їм користуватися не більше п'яти годин щодня, за місяць навряд чи намотає більше 20 кВт*год (25,8 гривні).

Нагадаємо, що з квітня 2015 року НКРЕКУ підвищує тарифи для населення згідно з чітким графіком в 5 етапів, 4 з яких вже відбулися. В результаті світло для українців з 2015 по 2017 роки подорожчає в 2,6 разу:
* З 30,8 до 90 копійок за кВт*год при обсязі споживання до 100 кВт*год на місяць;
* З 41,9 до 186 копійок кВт*год при споживанні понад 100 і до 600 кВт*год на місяць;
* З 134 до 168 копійок кВт*год за обсяг, спожитий понад 600 кВт*год на місяць.

Щоб платити менше, експерт радить:

  •  - вимикати за собою світло;
  • - не залишати на ніч ввімкнені електроприлади;
  • - прикручувати на ніч бойлер;
  • - замінити лампочки розжарювання в тих місцях, де найчастіше горить світло;
  • - якщо є можливість, замінити старі електроприлади на нові – з високим класом енергоефективності.

Олександр Литвин

 

Джерело:
До списку новин