загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Виплата пенсії припиняється, якщо її не отримували понад півроку

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

 Вінничанин Василь Тютенко скаржиться на те, що йому не виплачують пенсію. vlasno.info

– Моя донька вже десять років проживає в Німеччині, вийшла там заміж, народила дітей. Я поїхав до неї в гості, бо довго не бачив, та й онуків хотів відвідати. Майже рік прожив у Німеччині, а коли повернувся додому, дізнався, що пенсію мені припинили виплачувати через півроку після того, як я покинув Україну, – розповідає чоловік.

За його словами, проводити так багато часу в доньки не планував, але залишився, щоб допомогти їй няньчити онуків.

За поясненнями ми звернулись до начальника управління Пенсійного фонду України в місті Вінниця Алли Лоби.

Якщо пенсіонер не отримує пенсію понад півроку на поштовому відділенні чи рік через банківську установу з власних причин, її виплата припиняється, – каже Алла Лоба. – Це передбачено статтею 49 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування». Для того, аби виплату поновили, людині необхідно особисто звернутись до органів фонду з відповідною заявою. Тобто пенсіонеру, який майже рік проживав на території іншої держави, а потім повернувся та хоче отримати недоотриману пенсію та поновити її виплату, варто звернутись до територіального органу Пенсійного фонду за місцем проживання з паспортом та подати заяву про поновлення виплати пенсії. Нараховані суми пенсії, на які пенсіонер мав право, але не отримав з власної ініціативи, виплачуються за минулий час, але не більше ніж за три роки до дня звернення за отриманням пенсії.

 

Джерело:
До списку новин