загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Не поспішайте викидати старі колготи та панчохи

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Будь-яка жінка знає, скільки б вона не купила колгот – вони обов'язково порвуться, та ще й іноді в не підходящий момент. Таким чином, в шафі періодично накопичується кілька пар старих колгот, або панчох, які носити неможливо, але викинути все ж шкода. poradnyk

 Пропонуємо вашій увазі кілька порад, як використати старі колготи або панчохи у господарстві.

 Але не забудьте, що перед подальшим використанням колготи необхідно випрати та просушити.

 1. Фільтр для пилососа.

Мабуть всім знайома ситуація, коли щось дрібне впало на підлогу та закотилося за крісло або під ліжко. Вихід є. Потрібно одягнути колготи на всмоктуючий отвір пилососа і пропилососити "місце падіння". Пил пройде всередину, а дрібні речі затримаються на тканині.

 2. Чищення та полірування меблів.

Темні колготи - чим щільніше, тим краще - чудово підходять для протирання меблів від пилу. Вовняні колготки відмінно наводять блиск на скляні поверхні і, особливо, дзеркала. Використовуйте старі колготи для полірування меблів. Капрон має м'яку абразивну властивість і добре видаляє бруд з полірованих і лакованих поверхонь. А ще ними можна почистити черевики.

 3. Чищення та полірування взуття.

Шматочки капронової тканини відновлять блиск вашого взуття краще, ніж взуттєва щітка: нанесіть крем на вашу взуття і відполіруйте ганчіркою, вирізаною з колгот. В сучасні колготки додають особливі синтетичні нитки, які дуже добре очищають і полірують взуття.

 3. Ароматизація.

У колготи (абсолютно чисті, зрозуміло) можна покласти засушені апельсинові корки і повісити у непомітне місце у ванній кімнаті. Кожен раз, коли ванна буде наповнюватися парою, апельсинові корки будуть віддавати аромат. А ще можна наповнити колготи лавандою. Використовуючи нижню частину колгот, покладіть кілька жмень солі для ванн і помістіть їх в ванну: при цьому сіль буде рівномірно розчинятися і не буде розсипатися.

 4. Подушечки від молі.

Турботливі господині роблять зі старих колгот подушечки, які наповнюють лавандою і кладуть в шафи. У цього способу подвійна користь: і моль відганяє, і аромат приємний.

 5. Зручна ганчірка

Складені кілька разів панчохи прошийте хрест-навхрест або по периметру, і ви отримаєте ганчірочку для миття дзеркала, кахлю, посуду та вікон. Помістіть залишки від шматків мила в старі колготки і використовуйте їх для чищення кухні або ванної кімнати.

 6. Упаковка

Використовуйте їх як упаковку для зберігання. Старі колготи - це прекрасні мішечки для зберігання старих креслень, постерів або шпалер у рулонах.

 7. Місце для зберігання овочів.

Справа в тому, що тканина, з якої вони зроблені, дозволяє повітрю добре проходити крізь них. Помістіть овочі, такі як цибуля і картопля, у колготи або панчох, зав'яжіть зверху вузол і повісьте на стіну в добре вентильованому місці.

 8. Насадка на швабру

Щоби витерти пил, що накопичився у недоступній частині вашої оселі, «надягніть» колготи, наприклад, на швабру. Капрон і нейлон добре захоплюють пил.

 9. Фільтр для грунту

Помістіть шматок тканини від колгот на дно квіткового горщика, щоб уникнути вимивання грунту під час поливання рослин.

 10. Прибере розлиту рідину

Помістіть кілька жмень наповнювача для котячих туалетів у панчох та використовуйте його для прибирання зайвої вологи.

 11. Чохол для віника

Віник дуже добре почуває себе в чохлі з капронової панчохи. Чому і "живе" довше, і виглядає симпатичніше, і працює ретельніше.

 12. Для дачі

Ця рада підійде тим, хто сам вирощує помідори на грядках. Наповнивши відра урожаєм, надіньте зверху на нього верх колгот, відрізавши панчохи і зв'язавши кінці, що залишилися між собою.

 Під час висаджування картоплі панчохи з крупною сіткою також можуть стати в нагоді. Закладіть у панчоху картоплину і прикопайте її так, щоб верх панчохи залишився над землею. Прорости картоплі велика сітка панчохи не завадить, але восени, щоб зібрати урожай, буде досить висмикнути панчоху зі землі.

 Обмотайте старими капроновими колготми на зиму молоді деревця саду до висоти 0,80 м. Тепер заєць не зможе поласувати молодою корою.

 Зробіть пристрій для збору яблук та груш. Для цього обріжте дно та кришку у консервної банки, прикріпіть з одного боку панчоху, а з іншого наріжте банку так, щоб вона нагадувала корону з зубцями. Тепер залишилося прикріпити банку на довгу палицю і підрізати ніжки яблук чи груш між зубцями, і плід впаде вже не на землю, а у панчоху.

 13. Замість клею

Якщо потрібно склеїти ворсисті або пористі матеріали, вам на допомогу прийде розплавлений капрон зі старої панчохи.

 14. Фільтр для фарби

Якщо у вас засмітилася фарба у банці, накрийте її старими капроновими колготами і макайте пензлик у фарбу крізь імпровізоване сито.

 15. Фільтр

Старі капронові колготи чудово підійдуть для того, щоби крізь них віджимати сир, або виноград .

Джерело:
До списку новин