загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

"Горянин, що до нестями любив Україну": невідомі факти про культового класика кіно Параджанова

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Мало хто знав, що пристрастю режисера були колажі, які він робив геніально

Його переслідували та намагалися знищити, але не зламали. Сергію Параджанову сьогодні виповнилося б 93 роки. Горянин, народжений у Грузії, він до нестями любив Україну і називав її другою Батьківщиною. День народження генія кіно, відзначили сьогодні у Києві переглядом його унікальних робіт та створенням колажів - все, що любив маестро за життя. 5.ua

На честь дня народження Сергія Параджанова створили спеціальний колаж. Янгол тут як - покровитель таланту маестро, а годинники -  символ того, що його роботи стали безсмертними.

"Він класик, класик кіно, класик колажів, тому що він робив їх геніально", - розповідає художник-постановник театру Російської драми імені Лесі Українки Валентина Плавун.

Мало хто знав, але колажі - були пристрастю режисера. Він розповідав, що вижив у колонії, створюючи.

Як відомо, у Параджанова було три судимості. Його переслідували за український націоналізм, обвинувачували у злочинах, які він не коїв. Друзі згадували, що після звільнення з в'язниці, сценарист обіцяв помститися.

"Його спитали, як він збирається помститися, а він відповів, що помститься любов'ю – тому режимові, всім незгодам, які з ним сталися, до цього часу мститься тією любов'ю, що продовжується в нас – поціновувачах та любителях", - каже куратор виставки "Параджанов. Сновидіння 20 століття" Вікторія Данилян.

Сьогодні Параджанову виповнилося б дев'яносто три. Його день народження відзначають у столичному музеї-майстерні Івана Кавалеридзе, який був його другом. Ініціатор - сценарист Андрій Хохолкін задумав відзначити свято переглядом кінострічок маестро. У фільмографії сценариста - понад півтора десятка робіт. Кожний фільм по-своєму унікальний, як, наприклад, стрічка "Київські Фрески" і той знаковий момент, коли наречена розрізає фату.

Інша знакова картина майстра - "Тіні забутих предків". Переглядаючи її навіть по декілька разів, кожний знайде для себе нову істину, розповідають гості свята.

"Видатний художник, громадянин світу, що втілює три країни – Грузію, Вірменію та Україну. Його творчість пронизана і українською культурою, і вірменською, і грузинською", - зазначає посол Грузії в Україні Міхеїл Уклеба.

ВІДЕО, ЩОБ ПЕРЕГЛЯНУТИ КЛІКНІТЬ КУРСОРОМ ПО КАРТИНЦІ:

Юлія Божко, Василь Балабан

 

Джерело:
До списку новин