загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Скриплять двері. Що робити?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Якщо скриплять двері, перш за все, слід з’ясувати, що є причиною цього звуку, і тільки потім вирішувати проблему.

Чому скрипить двері?

Скрип дверей може провокувати кілька факторів. Визначити їх самостійно нескладно.
Спочатку просто повідкривайте двері, вслухаючись у звуки. Швидше за все, за їх характером вам відразу стане зрозуміле джерело їх виникнення. Якщо звук металевий, скреготливий або «верескливий», справа в петлях. Якщо тертя «дерев’яне» — дверне полотно перекошене по відношенню до коробки.

Як змастити дверні петлі?

Всі дверні петлі коли-небудь починають скрипіти: мастило між металевими елементами закінчується. Значить, потрібно його заповнити, тобто змастити петлі. Спосіб мастіння залежить від конструкції петель: відкриті вони або закриті.

Мастити відкриті дверні петлі  елементарно — просто капніть зверху на них машинне масло з маслянки (або залийте за допомогою шприца). Але спочатку досліджуйте конструкцію петель: можливо на них є знімні заглушки. Тоді потрібно просто зняти заглушки і капнути масло.
Якщо конструкція петель така, що двері можна зняти (навісні), краще зробити це — змащування буде більш якісним. Хоча можна цього і не робити: досить підняти дверне полотно і підкласти під нього який-небудь предмет (шматок фанери, дощечку, рейку, старий журнал, і т.п.).

Є петлі, в яких передбачені отвори для змащення, тоді просто капаємо в них масло.

При не навісних дверях машинне масло потрібно закапати зверху в центр петлі — воно стече по осі конструкції і змаже її.

Також, якщо скриплять двері, можна вирішити проблему за допомогою шматочка графіту (м’якого). Покладіть його в петлю, при відкриванні/закриванні дверей він перетреться, і звук зникне. До речі, графіт використовують для видалення скрипу масивних вхідних, а також гаражних дверей, воріт, хвірток — він не боїться ні високих, ні низьких температур.
Якщо перекошена двері

Якщо полотно дверей «чіпляється» за коробку, видаючи при цьому звук, спробуйте наклеїти або прибити на місце тертя шматочок тканини, а краще шкіри.

Якщо полотно щільно «насідає» на коробку, двері доведеться зняти і підтесати. Хоча якщо площа тертя значна, то краще вдатися до регулювання петель: можливо їх необхідно підтягнути, закрутивши шурупи, щоб двері стали рівно.

 

Джерело:
До списку новин