загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як купатися на Водохреща без загрози для здоров’я?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Незабаром на українців очікує третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу – Хрещення Господнє.

У цей день прихожани святять воду, яка зберігає свої цілющі властивості протягом року, а також пірнають в ополонку. Але до купання на Водохреща треба ретельно підготуватися й дотримуватись усіх правил безпеки, оскільки для організму подібні процедури – це величезний стрес.

Насамперед слід ознайомитися із протипоказаннями до купання в ополонці. 

Перед тим, як пірнути в ополонку, необхідно обов`язково порадитись з лікарем , адже існує цілий перелік гострих та хронічних захворювань, при яких зимове плавання протипоказане. До них належать:

  • Запальні процеси носоглотки та придаткових пазух носа, середнього вуха (отити)
  • Захворювання серцево-судинної системи (вроджені та набуті вади серця, ішемічна хвороба серця з нападами стенокардії, перенесений інфаркт міокарда, важкий коронаросклероз, гіпертонічна хвороба ІІ та ІІІ стадії
  • Хвороби центральної нервової системи (епілепсія, наслідки важких травм черепа, виражений склероз судин головного мозку, енцефаліт, арахноїдит), периферичної нервової системи (неврити та поліневрити)
  • Хвороби ендокринної системи (цукровий діабет, тиреотоксикоз)
  • Захворювання органів зору (глаукома, кон`юнктивіт)
  • Захворювання органів дихання (туберкульоз легень - активний та в стадії ускладнень, запалення легень, бронхіальна астма, емфізема легень)
  • Хвороби сечостатевої системи (нефрит, цистит, аднексит, простатит)
  • Хвороби шлунково-кишкового тракту (виразкова хвороба шлунка, ентероколіт, холецистит, гепатит)
  • Шкірно-венеричні захворювання, наявність великих післяопікових рубців
  • Підвищена температура
  • Кровотеча
  • Онкологічні хвороби

Коли ж здоров’я не стоїть на заваді водним процедурам, ретельно підготуйтеся до свята. За тиждень до купання в ополонці розпочніть готувати організм до холоду. Перші дні можна просто виходити на кілька секунд на холодний балкон, потім додати обтирання змоченим у холодній воді рушником і нарешті – обливання крижаною водою з душу чи відра.

Перед зануренням в ополонку за дві години ситно поїжте – організму потрібні ресурси для обігріву. Але в жодному разі не заходьте у воду в стані алкогольного сп’яніння! Візьміть із собою ковдру чи рушник, на який можна встати при роздяганні, та додаткові рушники для того, аби добре витертися після купання. Бажано, щоб одяг був максимально зручним і ви могли швидко одягтися після виходу на берег.

Перед заходом у воду зробіть зарядку, побігайте і пострибайте, аби розігріти тіло. Для занурення обов’язково вибирайте ополонку, де є обладнаний спуск до води, щоб не підсковзнутися і щоб можна було легко та швидко вийти з крижаної води. Пам’ятайте, що купатися слід виключно в присутності медичної та рятувальної служби.

Заходьте у воду в середньому темпі. Якщо йти занадто повільно, можна встигнути серйозно обморозитися, якщо дуже швидко – це може викликати різкий підйом тиску. Задля власної безпеки не стрибайте і не пірнайте різко у воду. Коли зайдете по коліна, вмийтеся і продовжуйте занурення. Дихайте рівно і розмірено. Водночас стежте за тим, аби дітлахи не купалися у холодній воді без нагляду дорослих.

Після того, як ви вибралися з ополонки розітріться сухим рушником, зніміть з себе мокрий одяг, переодягніться в сухе і тепле (не забудьте шапку!) Найкраще приготувати для цього махровий довгий халат і вовняні шкарпетки. Одягатися потрібно в зворотному порядку - спочатку захистити грудну клітку, потім ноги. Зробіть кілька енергійних рухів, щоб відновитися після купання.

Пам’ятайте, що перебувати у крижаній воді можна не більше 10 секунд – трьох занурень цілком достатньо. Після виходу відразу розітріться рушником, тепло одягніться і випийте теплого чаю.

 

Джерело:
До списку новин