загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Виплата пенсії особам, які перебувають на повному державному утриманні

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Відповідно до статті 48 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” під час перебування пенсіонера на повному державному утриманні у відповідній установі (закладі) йому виплачується 25 відсотків призначеної пенсії. У випадках, якщо розмір його пенсії перевищує вартість утримання, виплачується різниця між пенсією і вартістю утримання, але не менше 25 відсотків призначеної пенсії.

Якщо у пенсіонера, який перебуває у відповідній установі (закладі) на повному державному утриманні, є непрацездатні члени сім’ї, які перебувають на його утриманні, пенсія виплачується в такому порядку: 25 відсотків пенсії - самому пенсіонерові, а інша частина пенсії, але не більш як 50 відсотків призначеного розміру пенсії - зазначеним членам сім’ї.

Частина пенсії, що залишилася після виплати суми пенсії пенсіонеру та членам його сім’ї відповідно до першого та другого абзацу, перераховується до установи (закладу), де пенсіонер перебуває на повному державному утриманні, за його особистою заявою. Зазначені кошти зараховуються на банківські рахунки цих установ понад бюджетні асигнування і спрямовуються виключно на поліпшення умов проживання в них пенсіонерів у порядку, що визначається згідно постанови Кабінету Міністрів України від 04.03.2004 № 269 "Про затвердження Порядку зарахування та використання коштів, що підлягають перерахуванню Пенсійним фондом установам (закладам), де особи перебувають на повному державному утриманні”.

Дітям-сиротам за період перебування на повному державному утриманні пенсія у зв’язку з втратою годувальника виплачується у повному розмірі та перераховується на їхні особисті рахунки у банку.

Іншим дітям, які перебувають на повному державному утриманні, виплачується 50 відсотків призначеної пенсії у зв’язку з втратою годувальника та перераховується на їхні особисті рахунки у банку. При цьому частина пенсії, що залишилася після виплати суми пенсії у зв’язку з втратою годувальника, перераховується на банківський рахунок установи, де ця дитина перебуває на повному державному утриманні, і спрямовується виключно на поліпшення умов проживання дітей у цих установах. Виплата пенсій особам, які перебувають у будинках-інтернатах, провадиться відповідно до Порядку зарахування та використання коштів, що підлягають перерахуванню Пенсійним фондом будинкам-інтернатам (пансіонатам), дитячим будинкам-інтернатам і стаціонарним відділенням територіальних центрів соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян, затверджений постановою Кабінетом Міністрів України від 04.09.2003 № 1399. 

У разі відрахування особи з установи, перебування її на канікулах, лікуванні тощо адміністрація установи повідомляє в триденний строк про це орган Пенсійного фонду за місцезнаходженням установи, який видає розпорядження про припинення перерахування частини пенсії за весь період відсутності особи - від дня її вибуття до дня повернення включно - з подальшим перерахунком розміру пенсії, який підлягає до виплати.

Виплата пенсії з урахуванням вищезазначених положень здійснюється з першого числа місяця, що настає за місяцем, у якому пенсіонер зарахований на повне державне утримання.

Якщо розмір пенсії пенсіонера, який перебуває на повному державному утриманні, перевищує вартість утримання його у певній установі (закладі), то після надання відповідної довідки за необхідності проводиться зміна розмірів частини пенсії, що підлягає перерахуванню відповідній установі (закладу), та частини пенсії, яка виплачується самому пенсіонерові.
Подальша виплата пенсії та перерахування коштів установі (закладу) провадиться з урахуванням раніше виплачених і пере­рахованих сум.
Рішення про виплату частини пенсії на непрацездатних членів сім’ї ухвалює орган Пенсійного фонду, що призначає пенсію, на підставі заяви пенсіонера (або піклувальника) та документів пенсійної справи.
У заяві вказуються всі дані одержувача частини пенсії (одно­го з батьків або опікуна чи піклувальника), необхідні для виплати зазначеної частини поштовими переказами, яка проводиться ана­логічно до порядку виплати аліментів.
Якщо у пенсіонера перебуває на утриманні двоє і більше осіб, 50 відсотків призначеного розміру пенсії розподіляється між ними рівними частками.

Пенсійний фонд України 

 

Джерело:
До списку новин