загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Бразильський апельсиновий торт

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Сьогодні хочемо поділитися з вами рецептом дивовижного апельсинового торта. Торт дійсно незрівнянний! Щоб найбільш влучно описати його смак, скажемо так: уявіть, щоб ви їсте апельсин у вигляді торта!

І якщо бісквіт готується цілком звичним для нас способом, то ось крем якраз-таки заслуговує на особливу увагу. У Бразилії просто обожнюють згущене молоко. Цей продукт зустрічається чи не в кожному бразильському десерті, починаючи від цукерок і пудингів, закінчуючи всілякими кремами, мусами і морозивом.

Креми на згущеному молоці обов'язково проварюють на вогні, тим самим роблячи їх заварними. Додають молоко, борошно / какао або крохмаль, шматочок масла, інколи додають жовтки. Варять крем до загустіння, охолоджують, після чого використовують для будь-яких десертів, прошаровують їм торти і тістечка.
Автор торта - відомий бразильський шеф-кухар Jurandyr Affonso.

Складові:
Апельсиновий бісквіт:
3 великих яйця
1/2 чашки цукру
1/4 чашки гарячого (майже киплячого) апельсинового фрешу
1 чашка борошна
1/4 чашки кукурудзяного крохмалю
1/2 ст.л. розпушувача
цедра 1/2 апельсина

Апельсиновий крем:
250 мл апельсинового фрешу
2,5 ст.л. кукурудзяного крохмалю
1/2 банки (190г) згущеного молока (без додавання рослинних жирів)
цедра 1/2 апельсина
150 мл вершків 33-35%

Просочення торта:
1/2 чашки апельсинового фрешу
1/4 чашки кокосового молока
1-2 ст.л. апельсинового лікеру

прикраса:
200 мл вершків 33-35%
апельсин
лайм
фізаліс
кокосова стружка

(Чашка – 240 мл)

приготування:
1) Бісквіт: духовку розігріти до 180 градусів С. Форму діаметром 20-22 см змастити маслом, застелити папером для випічки. Просіяти борошно, крохмаль і розпушувач в миску. Білки відокремити від жовтків. Збити білки з дрібкою солі на високій швидкості міксера, поступово додаючи цукор, і продовжувати збивати до стійких форм пік. Далі, не припиняючи збивати, по одному додати жовтки. Додати цедру. Вимкнути міксер і, поперемінно з просіяню борошняною сумішшю, додати гарячий апельсиновий сік в яєчну масу. Все акуратно перемішати лопаткою.
2) Викласти тісто у форму, акуратно розрівняти поверхню. Поставити в духовку і випікати протягом 25-30 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Готовий бісквіт повністю остудити, потім розрізати уздовж на три коржа.
3) Крем: в каструлі змішати апельсиновий сік, додати крохмаль, перемішати, поставити на середній вогонь, постійно помішуючи. Як тільки маса загусне, додати згущене молоко і проварити на невеликому вогні до тих пір, поки маса знову не загусне. На це піде ~ 7-10 хвилин. Отриманий крем зняти з вогню, перелити в іншу миску, щільно притиснути поверхню крему харчовою плівкою, щоб не утворювалася скоринка і дати йому повністю охолонути. Вершки збити і разом з цедрою акуратно підмішати до холодного крему.
4) Просочення: змішати апельсиновий фреш з кокосовим молоком. Додати апельсиновий лікер.
5) Складання: один корж укласти в кільце для торта. Просочити його і викласти 1/2 апельсинового крему. Накрити другим коржем, також просочити його і зверху викласти крем. Накрити третім коржем. Прибрати торт в холодильник мінімум на 4 години, а краще на ніч.
6) Прикраса: звільнити торт від кільця. Збити вершки і покрити верх і боки торта. Боки обсипати кокосовою стружкою. Верх прикрасити фізалісом, часточками апельсина і лайма.

 

Джерело:
До списку новин