загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Молитва про мудрість митрополита Андрея Шептицького

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Великий і Всемогучий Боже! Зішли на мене з високих і святих Твоїх небес і від престолу Твоєї Слави Твою Святу Мудрість, предсидящу Тобі; дай мені мудрість Твого вподобання, щоб я в житті зумів те, що Тобі миле, гаряче бажати, мудро шукати, з правдою признавати і досконало виповнити на славу і честь Твого святого Імені, "на хвалу слави Твоєї ласки" (Ефес. 1, 6). old.dyvensvit.org

Дай мені, Боже, мудрість мого стану, щоб я сповняв усе, чого жадаєш, дай мені розуміти мої обов'язки, дай мені мудрість моїх обов'язків і дай мені їх виконати так, як треба, як належить на славу Твою і користь моєї душі. Дай мені мудрість Твоїх доріг та мудрість ходити стежками Твоєї святої волі; дай мені мудрість поводження і неповодження, щоб я зумів не виноситися в одних і не падати в других; дай мені мудрість усього, що переминає, і всього, що триває; нехай перше в моїх очах маліє, друге нехай росте; дай мені мудрість праці та мудрість відпочинку; нехай мені буде розкішшю праця для Тебе, а втомою відпочинок без Тебе. Дай мені мудрість щирого і простого наміру, мудрість простоти, мудрість щирості; хай серце моє до Тебе звертається і Тебе в цілому життю в усім шукає. Дай мені мудрість послуху, послуху Твоєму законові, Твоїй Церкві; дай мені мудрість убожества, хай ніколи не оцінюю дібр інакше, як за їх дійсною вартістю; дай мені мудрість чистоти - відповідно до мого стану або покликання; дай мені мудрість терпеливості, мудрість покори, мудрість веселості й поваги, мудрість Господнього страху, мудрість правдомовності і добрих діл; хай буду терпеливим без найменшого роптання, покірним без найменшого удавання, веселим без надмірного сміху, поважним без суворості; нехай боюся Тебе без покус розпуки; нехай буду правдомовним без тіни двоязичності; нехай мої добрі діла будуть свобідні від уподобання в собі; дай мені мудрість - ближніх у потребі напоминати без видвигання себе; дай мені будувати словом і ділом без лицемір'я; дай мені, Боже, мудрість чуйності, уваги й осторожності; нехай мене на бездоріжжя не зводить ніяка пуста думка, дай мені мудрість благородності, нехай мене ніколи не провадить ніяке брудне й недостойне прив'язання; дай мені мудрість правості, нехай мене ніколи не зведе з дороги обов'язків ніякий самолюбний намір; дай мені мудрість мужества й сили, нехай не звалить мене ніяка буря; дай мені мудрість свободи, нехай мене ніколи не поневолить ніяка насильна пристрасть.

Дай мені мудрість богословських чеснот і моральних чеснот: віри, надії, любові, благорозумія, побожності, повздержності й мужества; дай мені, Боже, мудрість Апостолів, мудрість мучеників; дай мені мудрість священичу і душпастирську; дай мені мудрість провідників і вчителів; дай мені мудрість служителів Св. Тайн; дай мені мудрість Євхаристійну і мудрість містичну - мудрість молитви й контемпляції, а передовсім, Господи, дай мені мудрість сердечного розкаяння і несовершенного та совершенного жалю; дай мені мудрість пізнавання себе в моїй немочі й злобі; дай мені мудрість умертвіння і посту; дай мені мудрість відречення і пожертвування себе; дай мені мудрість жертви, мудрість хреста, мудрість крови.

Боже, дай мені вкінці ту мудрість, що згідно зі святими Твоїми намірами, веде до злуки Церков під одним зверхнім Пастирем - Римським Архиєреєм; дай мені мудрість те діло - святого з'єдинення - цінити, любити, для нього й життя посвятити; дай мені мудрість нашого східного обряду, його задержування, відновлювання і поступу; дай мені мудрість Св. Отців Східної Церкви й усіх великих церковних Учителів; дай мені мудрість великого Твого св. Апостола Павла, щоб я бодай Його послання добре розумів, пам'ятав та вмів їх пояснювати Твоєму народові; дай мені мудрість першого Твого намісника, щоб я розумів наміри Твого Божого Провидіння, що править Церквою через Римських Архиєреїв; дай мені мудрість послуху до них та до Вселенської Католицької Церкви; дай мені мудрість церковної історії і богослов'я; дай мені мудрість, що мені і нашому народові найбільше бракує; дай мені мудрість правдивого вдоволення, правдивого щастя. Амінь.

 

Джерело:
До списку новин