загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Бізнес на домашніх кексах: як заробити «солодкі» гроші

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Випікання домашніх кексів чи капкейків, мафінів і чізкейків – одна із найприбутковіших серед бізнес-ідей, пов’язаних із кулінарією. Якщо ви вмієте готувати такі солодощі, то можете започаткувати свій власний міні-бізнес – випікання та продаж кексів. Як зробити гроші на улюбленій справі, – читайте далі у нашій статті. jisty.com.ua

Багато хто вважає, що зараз в містах уже працює достатня кількість кондитерських і кулінарій, однак запропоновані ними солодощі знеособлені, вони не відрізняються незвичайним дизайном і «напхані» не зовсім корисними добавками. Тому для тих людей, хто не має часу займатися домашньою випічкою, і тих, хто не довіряє магазинним стравам, купувати у знайомих і перевірених господинь тортики, кексики чи інші солодощі буде якраз найкращим варіантом. Тим паче, що люди зараз готові платити за те, щоб отримати натуральну і смачну їжу. Отже, якщо є попит, то чому саме вам не створити відповідну пропозицію!

Заробляти гроші на кулінарії, не виходячи з дому – мрія кожної жінки. Вкладення в цій справі мінімальні, можна обійтися без оренди приміщення та інших дорогих інвестицій і відкрити невеликий бізнес вдома. Звичайно, спочатку обсяги виробництва будуть невеликі, але з часом приємне захоплення, що приносить невеликий, але стабільний заробіток, може перерости в повноцінне кондитерське підприємство з хорошим прибутком.

Отже, для започаткування бізнесу на капкейках та мафінах вам знадобиться зовсім не багато: деякі знання в кондитерській галузі, трохи фантазії і фінансових вкладень.

Що потрібно, щоб розпочати свій бізнес на капкейках?

Декілька вдалих та неодноразово перевірених рецептів для приготування різноманітних кексів. Сьогодні є безліч різних кулінарних збірок і нескінченна кількість незвичайних рецептів з покроковими фотографіями та майстер-класами в інтернеті.

Кухонний інвентар: кухонний комбайн або ручний змішувач, форми для випічки тощо.

Основні продукти, такі як масло, дріжджі, борошно, какао, яйця;

Різнопланові інгредієнти, які дозволять випікати кекси різних видів (есенції різних смаків, харчові барвники, посипки, їстівні прикраси);

І, звичайно, ваші руки та талант для приготування смачних кексів помножені на ваш цінний досвід у виготовленні випічки!

Витрати

Звичайно, як і будь-який інший бізнес, випічка домашніх кексів, мафінів та інших солодощів повинна приносити стабільний дохід, у протилежному разі це заняття перетворитися на статус хобі. І без певних грошових вкладень не обійтися, щоб розрахувати собівартість продукції, слід врахувати всі витрати на виробництво, включаючи витрати другого рівня.

1.Витрати першого рівня:

*витрати на продукти;

*витрати на прикраси;

*витрати на форми для випічки і спеціальні інструменти (силіконові форми, форми зі знімними боковинами, лопатки, ножі для мастики, кондитерські мішки з насадками, віночки та ін.);

*витрати на газ та електроенергію.

2. Витрати другого рівня:

*відвідування різноманітних майстер-класів та занять для отримання більш професійного рівня;

*витрати на рекламу (друк візиток та оголошень, витрати на просування групи в соціальній мережі та інших ресурсах).

Абсолютно кожна господиня зможе розрахувати вартість одного кексу чи мафіна, підсумувавши витрати за всіма перерахованим вище пунктам, приплюсувавши вартість ручної праці.

Подбайте про різноманітність вашої продукції

Ваші рецепти повинні бути цікавими та унікальними. Але не відмовляйтеся від перевірених часом класичних переписів. Почніть готувати з декількох перевірених рецептів кексів. Постарайтеся, щоб вони були красивими, візуально привабливими, а на смак кращими з того, що ви будь-коли куштували, бо перша партія буде рекламним матеріалом.

Коли все буде готово, красиво розмістіть їх на столі і зробіть кілька професійних якісних знімків, які зможуть передати всю привабливість ваших кулінарних шедеврів. Тепер у вас є фотографії, щоб показати свій талант і залучити більше клієнтів.

Придумайте цікаву назву та унікальний логотип

Придумайте цікаву, таку, яка буде швидко запам’ятовуватися, назву та власний логотип для вашого бізнесу. Надалі люди будуть пов’язувати ваші кекси з цією назвою. Це допоможе вашим потенційним покупцям у подальшому згадати назву і прийняти рішення купити улюблені ласощі ще раз. Не забудьте поставити позначку з назвою і логотипом на візитних картках і завжди прикріпляйте їх на коробочки або пакети, в які будете пакувати ваші кекси.

Подбайте про якісну і привабливу тару

Коли ви починаєте ваш бізнес і з’являються перші клієнти, переконайтеся, що кекси будуть доставлені в потрібне місце абсолютно неушкодженими. Якщо ви продаєте зі своєї торгової точки (магазин або павільйон), не забудьте забезпечити достатню кількість коробок і пакетів, в яких покупці зможуть забрати з собою придбані кекси. Якщо ваш бізнес буде онлайн, вам знадобляться міцні, добротні коробки, в яких ваші кекси будуть стійко розміщені і без пошкоджень доставлені розсилкою.  Хороший, якісно оформлений пакунок стане гарантом збереження кексів та зацікавить ваших майбутніх клієнтів.

Як і де продавати готові капкейки

Тепер, коли ви збираєтеся почати свій бізнес з випікання кексів та інших подібних солодощів, ви запитаєте: «Де я можу продавати кекси?». Тут існує декілька варіантів, і потрібно вибрати той, який підходить саме для вас. Немає необхідності вибирати тільки один з цих варіантів: ви можете об’єднати декілька або навіть почати продавати відразу в усіх напрямках. Після того, як ви приготували першу, справді якісну, партію капкейків та зробили фотографії ваших кексів, обійдіть власників кафе та приватних кондитерських (звичайно, з ними краще домовитися про зустріч заздалегідь) і запропонуйте їм спробувати ваші смачні вироби. Якщо випічка досить хороша, можливо, дегустатори захочуть продавати ці ласощі в своїх закладах. Однак слід мати на увазі, що з урахуванням вартості інгредієнтів і частини прибутку, яку ви будете повинні віддати власнику кафе або кондитерської, вам залишиться зовсім невелика частина доходу.

Інша стратегія полягає в прийомі замовлень телефоном, та доставці їх додому. Ви можете влаштовувати презентації своєї випічки на ярмарках, фестивалях, святкових заходах. Відкрийте свою сторінку в Facebook і ВКонтакті або організуйте рекламну сторінку на міському порталі, де ви зможете розмістити фотографії ваших кексів, корисну інформацію та цікаві статті. На сторінці в соцмережах вкажіть усі контактні дані, щоб потенційні покупці могли зв’язатися з вами і зробити замовлення електронною поштою або телефоном.

Ще один непоганий спосіб заявити про свій «смачний» бізнес – створити власний сайт або блог, де ви будете розповідати про кекси. Зробіть невеликий розділ, де запропонуйте всім зацікавленим читачам зробити замовлення і спробувати ваші смачні капкейки. Крім сайту, на якому ви розкажете про своє хобі, ви можете створити свій власний інтернет-магазин. Відгуки задоволених клієнтів будуть найкращою рекламою вашим маленьким шедеврам. Не забувайте завжди носити з собою візитні картки та роздавати їх разом з кексами.

І не бійтеся залишитися без замовників. Капкейки, мафіни, макаруни вже не один рік є фаворитами продажів на Заході, і з кожним роком популярність цих ласощів у нас лише зростає. Їх із задоволенням замовляють на дитячі свята, дні народження, корпоративні вечірки, і навіть на весілля, оскільки багато молодят вважають за краще безліч ошатних кексів замість одного великого торта. Пробуйте, і у вас неодмінно все вийде!

 

Джерело:
До списку новин