загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Качаймося: силові вправи знижують ризик діабету у жінок

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Жінки, які "качають залізо" в спортивному залі, менше ризикують захворіти на цукровий діабет, кажуть вчені.

Ці результати випливають з дослідження, яке протягом восьми років відстежувало стан здоров'я близько 100 000 американських медсестер.

Піднімання вантажів, віджимання та інші силові вправи, які навантажують м'язи, пов'язані з нижчим ризиком діабету, свідчить робота, опублікована в PLoS Medicine.

Дорослим радять робити такі вправи щонайменше двічі на тиждень.

У жінок, які щонайменше 150 хвилин на тиждень приділяють вправам з аеробіки та не менше години - силовим вправам зменшення ризиків захворіти було найвідчутнішим порівняно з жінками, що не роблять таких вправ. Вони на третину зменшують свої шанси на розвиток діабету другого типу.

Експертам вже було відомо, що регулярні заняття аеробікою, наприклад, біг підтюпцем, спортивна ходьба або плавання, можуть допомогти запобігти діабетові другого типу.

Останнє дослідження виявило, що якщо додати до регулярних тренувань силові навантаження, це допоможе ще краще захиститися від цієї недуги.

Дослідники з Медичної школи Гарварда відзначають, що їхня робота не є досконалою. Вони вивчали лише медсестер, більшість з яких європеоїдного походження, і базували своє дослідження на їхніх розповідях про кількість своїх фізичних занять, а не на прямому вимірюванні їх.

Однак вони кажуть, що їхні висновки відповідають схожим результатам, отриманим під час дослідження чоловіків.

На їхню думку, пояснити це можна частково тим, що накопиченням більшої м'язової маси може слугувати перепоною для діабету.

Діабет другого типу розвивається, коли клітини, що виробляють у тілі інсулін, стають нездатними виділяти достатньо цього гормону, або коли вироблений інсулін не виконує належно своїх функцій у тілі.

Інсулін дає можливість тілу використовувати цукор як енергію і зберігати її надлишок у печінці та м'язах.

На ризик захворіти діабетом другого типу впливають наші гени та спосіб життя. Ризик збільшується для тих, у кого - надмірна вага.

За даними організації Diabetes UK, якщо у вас зайва вага, схуднення знижує ризик хвороби аж до 15% за кожен скинутий кілограм.

Речник цієї доброчинної організації, доктор Річард Елліот, каже: "Незважаючи на обмеження з поширенням результатів цієї роботи на всіх жінок загалом, вона наголошує на тому, що активний, здоровий стиль життя може допомогти знизити ризик діабету другого типу".

"Ми напевно знаємо, що найкращий спосіб зменшити ризик діабету другого типу - це дотримуватися здорової ваги через здорову, збалансовану дієту та регулярну фізичну активність, - каже науковець. - У цю пору року багато людей шукають легких способів зменшити вагу та активніше займатися фізичною діяльністю. Ми рекомендуємо підібрати собі якийсь приємний спосіб такої діяльності, щоб у вас було більше шансів регулярно нею займатися і не зникала мотивація".

Джерело:
До списку новин