загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Працюючим пенсіонерам можуть повернути пенсії без обмежень

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Парламенту пропонують відмовитись від погоджених у грудні 2016 року обмежень щодо виплат пенсій працюючим пенсіонерам. Зокрема, йдеться про обмеження для пенсіонерів з числа держслужбовців, суддів, яким протягом цього року не виплачуватиметься ні пенсія, ні відповідне довічне грошове утримання.

Відповідний законопроект № 5671 у ВР зареєстрували народні депутати Н. Королевська та Ю. Солод.

Депутати пропонують скасувати норми, якими встановлюється наступне:

  • призначені пенсії / довічне грошове утримання не виплачують особам, які займають посади держслужби, визначені Законом «Про державну службу», а також працюють на посадах, передбачених законами про прокуратуру та про судоустрій;
  • у період роботи особи на інших посадах / роботах пенсії, розмір яких перевищує 150 % прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність, виплачуються у розмірі 85 % призначеного розміру, але не менше 150 % прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність.

Дію цих обмежень у грудні минулого року було продовжено на 2017 рік, вони не стосуються інвалідів I та II груп, інвалідів війни III групи та учасників бойових дій, осіб, на яких поширюється дія п. 1 ст. 10 Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

В обґрунтування своєї позиції про необхідність скасування вищезазначених норм Закону «Про пенсійне забезпечення» депутати посилаються на рішення Конституційного Суду України від 20 грудня 2016 року № 7-рп/2016. Цим рішенням КСУ визнав неконституційними низку норм стосовно обмеження максимального розміру пенсій військовослужбовців (докладніше про це тут). З огляду на таку позицію Суду депутати стверджують, що «аналогічні норми чинного пенсійного законодавства мають бути також скасовані у зв’язку із їх неконституційністю».

Окрім того, депутати пропонують скасувати і низку аналогічних до зазначених вище норм, які містяться у законах про:

«Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»,

«Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб»,

«Про державну службу»,

«Про судову експертизу»,

«Про Національний банк України»,

«Про службу в органах місцевого самоврядування»

«Про дипломатичну службу»,

«Про наукову і науково-технічну діяльність» та  у Положенні про помічника-консультанта народного депутата України.

З цих законів пропонується вилучити норми в частині пенсійних обмежень, про які йшлось вище.

 

Джерело:
До списку новин