загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Несплата роботодавцем внесків до Пенсійного фонду не позбавляє працівника належного пенсійного забезпечення

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Адвокат, призначена пенсіонеру в Шепетівському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги, домоглась визнання протиправною відмови управління Пенсійного фонду України щодо неврахування до страхового стажу чоловіка періодів роботи.

Громадянин З. звернувся до Шепетівського місцевого центру з надання БВПД із заявою про надання правової допомоги щодо визнання неправомірними дій Шепетівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області.

Адвокат Т., яку призначили у місцевому центрі для представництва та захисту інтересів клієнта у суді (доручення № 179 від 04.08.2016 року), підготувала адміністративний позов, в якому просила суд визнати неправомірними дії Шепетівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області щодо неврахування до страхового стажу позивача періоду роботи на підприємстві та зобов'язати відповідача здійснити перерахунок та виплату пенсії з врахуванням цього стажу з моменту отримання позивачем пенсії за віком, а саме з грудня 2014 року.

Під час судового розгляду було встановлено, що позивач дійсно працював на підприємстві у спірний період роботи, який не зарахований до страхового стажу, отримував відповідну заробітну плату, з якої роботодавцем відраховувалися страхові внески відповідно до вимог чинного законодавства. Проте, у зв'язку із неплатоспроможністю підприємства, на якому працював позивач, та визнання його банкрутом, внески на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду не надійшли.

Крім того, як відзначила адвокат, відповідно до ст. 254 Кодексу законів про працю несплата підприємством, установою, організацією внесків на соціальне страхування не позбавляє працівника виплати за цим страхуванням, зокрема пенсії.

Той факт, що відраховані із заробітної плати позивача страхові внески не потрапили до Пенсійного фонду України, не повинен впливати і відображатися на законних правах та інтересах позивача, зокрема порушувати його право на належне пенсійне забезпечення, і є лише провиною роботодавця. Тобто обов'язок щодо сплати страхових внесків до управління Пенсійного фонду покладено на роботодавця, а тому їх несплата не може позбавляти працівників права на зарахування періоду роботи до страхового стажу.

З огляду на наведені адвокатом аргументи, на підставі ст. 254 КЗпП та Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” суд вирішив позов задовольнити та визнати протиправними дії Шепетівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області щодо неврахування до страхового стажу громадянина З. періоду його роботи на підприємстві з 01.12.2005р. по 31.12.2010 р., а відтак зобов'язати Шепетівське об'єднане управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області здійснити перерахунок та виплату пенсії громадянину З. з грудня 2014 року з врахуванням стажу його роботи на підприємстві з 01.12.2005р. по 31.12.2010р.

Рішення суду в апеляційному порядку не оскаржувалось.

*   *   *

Якщо Ви або Ваші знайомі зіткнулися з правовими проблемами, нагадаємо, що вразливим категоріям громадян держава гарантує безоплатну вторинну правову допомогу. Щоб отримати таку допомогу, необхідно звернутися до місцевого центру  з надання БВПД або у бюро правової допомоги.

Хмельницький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (територія обслуговування — Хмельницький, Віньковецький, Волочиський, Городоцький, Деражнянський, Летичівський, Старосинявський, Ярмолинецький райони там. Хмельницький). Адреса: м. Хмельницький, вул. Соборна, буд. 75, 2 поверх. Тел. 0382 65-77-88.

Кам'янець-Подільський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (територія обслуговування Кам'янець-Подільський, Дунаєвецький, Новоушицький, Чемеровецький райони та м. Кам'янець-Подільський). Адреса: м. Кам'янець-Подільський, вул. Пушкінська, буд. 44. Тел. 03849 5-01-59.

Старокостянтинівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (територія обслуговування — Старокостянтинівський, Красилівський, Теофіпольський райони та м. Старокостянтинів). Адреса: м. Старокостянтинів, вул. Миру, буд. 1/2, 1 поверх. Тел. 03854 4-54-75.

Шепетівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (територія обслуговування — Шепетівський, Білогірський, Ізяславський, Полонський, Славутський райони та міста Шепетівка, Нетішин і Славута. Адреса: м. Шепетівка, вул. Героїв Небесної Сотні, буд. 44. Тел. 03840 4-00-15.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.

 

До списку новин