загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Що не можна їсти натщесерце

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ранок - найпрекрасніша пора всього дня, все починається заново, ти пробуджується з новими силами. Щоб день пройшов успішно, почни його з правильного сніданку! Адже те, як ти себе будеш почувати протягом усього дня, залежить від сніданку дуже сильно.

Є продукти, які при вживанні натщесерце викликають печію, здуття чи інші проблеми з травленням.

Які продукти варто уникати, коли твій шлунок порожній.

Кислі ягоди і фрукти

Апельсини, лимони, смородина, журавлина, кислі яблука і вишні мають високий рівень кислоти. Якщо їх з’їсти натщесерце, то це може спровокувати печією і неприємні відчуття в черевній порожнині.Цитрусові мають неприємну властивість викликати у людей алергію. Навіть якщо у вас немає схильності до алергічних реакцій, з'їдені насамперед на сніданок фрукти можуть відгукнутися неприємними висипаннями.
Не можна так серйозно навантажувати печінку, а цитрусові, якщо їсти їх натщесерце, як раз є однією з таких небезпечних навантажень. Гастрит також не виникає у людей без причини - апельсиновий сік на голодний шлунок може допомогти успішному початку гастриту.  Також треба уникати вживання й інших свіжих соків натщесерце. 

Терпкі фрукти і овочі

Хурму, груші, диню і помідори теж краще не вживати, якщо ви голодні. У цих плодах багато пектину і речовин, які можуть викликати здуття кишечника. Крім цього, вони гальмують роботу голодного шлунку, що може стати причиною важкості.

Банани

Банани славляться своїм високим вмістом магнію, який покращує роботу серця. Але не потрібно хапатися за них, з'явившись рано вранці на кухні. З'їдений натщесерце банан може порушити каліево-магнієвий баланс, так що не дивуйтеся, якщо після бананового сніданку ви будете відчувати весь день млявість.

Капуста, помідори та солодкий перець

Ці овочі в сирому вигляді містять багато кислот і щільну клітковину. Це може подразнити слизову шлунка і викликати печію. Помідори багаті дубильною кислотою, яка при контакті з шлунковим соком підвищує його кислотність, що може стати причиною виникнення гастриту та виразки шлунка.

Йогурт чи кефір

Звичайно, якщо з'їсти йогурт натщесерце, від нього не буде такої шкоди, як, скажімо, від цитрусових.  Але і користі ніякої не буде! При вживанні натщесерце соляна кислота, яка знаходиться в шлунку, "вбиває" усі молочнокислі бактерії. Йогурт може трохи перебити апетит, але вже за 20 хвилин вам знову захочеться їсти, і це відчуття буде набагато сильніше, ніж до вживання йогурту. Дієтологи радять вживати цей продукт через дві години після основного прийому їжі, але не коли людина голодна.

Холодна вода

Холодна вода в принципі погано впливає на травлення, тому холодні напої не можна вживати разом з їжею. А якщо випити щось холодненьке вранці, ваш шлунок не зрадіє - процес перетравлення їжі сповільниться на весь день. Газовані напої травмують слизову й погіршують кровообіг у шлунку, що призводить до проблем із травленням.

Кава

Кофеїн викликає вироблення шлункового соку, а якщо за чашкою кави ви нічого не з’їли, то це загрожує гастритом і іншими не менш серйозними проблемами. Печінка також не в захваті від вранішньої кави, адже їй треба буде виконати серйозну очисну роботу, а вона ще не прокинулася як слід.
Підшлункова залоза також страждає ... Висновок: пийте каву, але тільки після повноцінного сніданку.

Здоба та солодощі

Пиріжок, булочка або шматочок тістечка не найкращий варіант для втамування голоду. У цих продуктах містяться дріжджі, які провокують виникнення здуття.  Можливо, що люди, які зараз страждають на діабет, у минулому любили поснідати чимось солодким. Підшлункова залоза не в змозі виробити достатню кількість інсуліну рано вранці, годувати себе солодощами на порожній шлунок - це вбивчо.
Рівень цукру в крові підвищиться до нездорових меж, проблеми зі здоров'ям у майбутньому гарантовані. З підшлунковою залозою не варто грубо поводитися.

 

Джерело:
До списку новин