загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Кому не можна позичати гроші

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Друзям краще не позичати грошей, радить психолог Валерія Цихоня.

"Це може зіпсувати дружбу. До повернення боргу друзі можуть ставитися більш поблажливо відтерміновуючи повернення грошей, маніпулюючи добрим ставленням. Наприклад, один знайомий призначав зустріч зі мною і друзями в ресторані, а коли приходив час розплачуватися, виявлялося, що він забував гроші. Розраховувалися за нього ми, він обіцяв віддати борг, але не повертав. Не слід довіряти тим, хто рідко виказує особистісні міркування, хто матеріально та морально залежний від інших осіб - чоловіка, дружини, доньки чи когось іншого. Такі люди несамостійні, вони й грошима розпоряджатимуться не самі", - сказала Цихоня.

Запальним людям теж краще не позичати.

"Вони захоплюються якоюсь однією ідеєю, наприклад, відкрити підприємство чи купити щось. Потім перегорають і купують не те, на що позичали. Розплата із боргом для них на останньому місці", - розповіла психолог.

Не варто позичати людям, схильним до алкоголізму, та шопоголікам.

"Знайомі, що із жалістю просять гроші на щось важливе, багато розповідають про свої проблеми, часто не віддають позичених коштів. Вони хочуть, щоб їх пожаліли. У таких є підсвідоме прагнення бути залежними. Ці люди зазвичай мало кому цікаві, з ними ніхто не спілкується про їхні проблеми. Коли вони комусь будуть винні гроші, до них проявлятимуть увагу", - розповіла Цихоня.

Перед проханням позичити спочатку затягують час, пояснюють необхідністю обдумати пропозицію.

"Потрібно відмовляти твердо. Закінчувати речення так, щоб у кінці не можна було поставити три крапки. Часто, коли люди відмовляють несміливо, ніби із запитальною інтонацією, позичальник починає умовляти або відчуває нещирість із ним", - зауважила психолог.

Автор: Володимир МУКАН

 

Джерело:
До списку новин