загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Секрети червоного овоча: як схуднути без зайвих зусиль

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Карина Самолюк, яка схудла на 17 кілограмів, радить обов’язково додати до свого раціону столовий буряк. Причому зробити це взимку, аби до весни порадувати себе новими формами і, звісно, модними обновками, пише газета "Експрес".

– Чим саме цей овоч такий корисний для схуднення?

– Я б назвала його унікальним для нашого здоров’я. Адже столовий буряк гарно стимулює роботу шлунково-кишкового тракту, а завдяки великому вмісту пектинів активно розщеплює білки та знижує жирові відкладення у печінці, судинах. Саме тому його потрібно додати до раціону не лише тим, хто потерпає від зайвої ваги, але і хворим на гіпертонію, склероз, людям, які мають проблеми з роботою шлунково-кишкового тракту та печінки.

– У якому вигляді слід споживати буряк, аби отримати максимум користі?

– Цей овоч корисний у будь-якому вигляді. Однак для того, аби втратити зайву вагу, раджу приготувати салат "Щітка". Потрібно 200 грамів сирого столового буряка та 100 грамів моркви натерти на терці, пошаткувати 150 грамів білоголової капусти. Ретельно перемішати та заправити столовою ложкою свіжовичавленого соку лимона. Такий салат чудово очищає організм від токсинів та шлаків і сприяє схудненню.

Як варіант, можна готувати салат з вареного буряка, який потрібно натерти на терці і перемішати з оливковою олією. Також дуже смачний буряк, коли його запекти у фользі. Однак кожен вибирає спосіб приготування до власного смаку.

– А як саме ви втратили 17 кілограмів?

– Після пологів я сильно погладшала і моя вага зі стабільних 68 кілограмів зросла до 85. Пішла на курси здорового харчування і три місяці вранці готувала собі коктейль із 50 грамів свіжого соку буряка та 50 грамів соку моркви або ж яблука. Випивши сік, через півгодини їла салат "Щітка", який готувала вранці і, розділивши на три частини, їла його за 30 хвилин до їди. Снідала і обідала як звичайно, щоправда, виключивши з раціону хлібобулочні, макаронні вибори, тваринні жири, солодощі та алкоголь. До речі, дехто не любить супів, проте на обід перша страва є обов’язковою. А ось після вечірньої порції салату намагалася нічого не їсти. А коли голод надто вже дошкуляв, дозволяла собі курагу, чорнослив або інжир. Також періодично салат замінювала тертим вареним буряком, до якого додавала трішечки оливкового масла. Харчуючись таким чином, я за три місяці схудла на 17 кілограмів, нормалізувала роботу шлунково-кишкового тракту і загалом змінилася -- волосся, шкіра стали шовковистими і здоровими.

– У яких ще випадках буряк застосовують для лікування?

– Приміром, при гіпертонії варто натерти на терці з дрібними отворами чотири частини сирого буряка і ретельно перемішати з однією частиною натурального, високоякісного меду. Настояти добу, а тоді вживати по столовій ложці шість разів на добу кожні дві години. Щоправда, перед вживанням суміш потрібно перемішати і вживати її за пів години до їди.

Також нині чимало людей нарікають на анемію. Їм раджу перемішати взятий у рівних частинах свіжовичавлений сік буряка, чорної редьки і моркви. І, додавши півсклянки молока або половину чайної ложечки сметани, пити по 50 мілілітрів чотири рази на день. Сік цих овочів дуже багатий на вітаміни та різні мікроелементи, а ось молочні продукти сприятимуть тому, що організм швидше і повніше засвоїть корисні речовини.

Олеся МАКСИМЕЦЬ  

до речі

Свого часу Ілона Луків часто потерпала від болю в горлі та ангін. Диво-суміш із соку буряка, меду та оцту допомогла їй забути про ці проблеми.

-- Потрібно потерти сирий столовий буряк і в склянку такого буряка додати столову ложку оцту. Залишити на годину, а тоді відтиснути сік і злегка підігріти. Опісля додати чайну ложечку натурального меду і ретельно перемішати до повного його розчинення. Як тільки починає дерти і боліти горло, треба випити дві столові ложки цього засобу, а залишок використати для полоскання горла. Таку процедуру слід проводити два-три рази в день і буквально через два дні горло буде здоровим.

 

Джерело:
До списку новин