загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Сильні ноги — здоровий мозок

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Команда вчених із Королівського коледжу в Лондоні стверджує, що стан фізичної підготовки ніг тісно асоціюється зі швидкістю старіння мозку. silskivisti.kiev.ua

ВИСНОВКИ були зроблені завдяки десятирічному спостереженню за понад 150 парами близнюків. Воно фінансувалося Національним інститутом досліджень у галузі охорони здоров’я. Фахівці спиралися на дані про те, що вправи змушують м’язи виробляти гормони, які сприяють росту нервових клітин.

Дослідники відстежували фізичне здоров’я близнюків у віці від 43 до 73 років. На початку і наприкінці експерименту було оцінено так звану потужність мозку з допомогою серії тестових завдань на комп’ютері. І встановлено, що у близнюків з більш тренованими ногами на початку дослідження й через 10 років рівень когнітивних здібностей, себто розвиток усіх видів розумових процесів, кращий. До того ж у них спостерігалося менше змін у мозку, пов’язаних із віком.

Провідний спеціаліст доктор Клер Стів зауважує: «Коли ми дійшли до віку когнітивного старіння, сила ніг виявилася найсильнішим чинником, який вплинув на наше дослідження. Інші чинники, наприклад, здоров’я серця, також важливі. Ми вважаємо, що сила ніг, як певний маркер фізичної активності, добре позначається на мозкові».

 

Джерело:
До списку новин