загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Пенсійний фонд – іди проінформований!

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Досягаючи пенсійного віку, кожен українець звертається до органів Пенсійного фонду з питанням нарахування йому відповідної пенсії. Ось тут і виникає ряд проблем, які супроводжуються масою зауважень, непорозумінь, обуренням, гнівом, роздратованістю людей. А й правда, у кожного є власні докази своєї правоти. У когось вислуга років аж «зашкалює», хтось «поклав своє здоров’я» на виробництві зі шкідливими умовами праці, хтось відпрацював чи не півжиття в суворих умовах Півночі чи Далекого Сходу, хтось виховав 20 дітей, не власних, а із сиротинця… А хтось не працював взагалі… Звісно,  і пенсія у кожному випадку має бути відповідною.

Ми звернулися за роз’ясненнями до спеціаліста «Першої пенсійної консультації».

- Пані Ірино, дякуємо, що погодилися зустрітися з нами. Отож, перше, що хочемо запитати: чим займається «Перша пенсійна консультація»?

- Рада зустрічі з вами. Охоче розповім і сподіваюсь, до моїх порад дослухається кожен. Отже, наша служба надає консультації усім бажаючим: як пенсіонерам, так і людям передпенсійного віку.

- Тобто, можна сказати, що ви ніби підмінюєте Пенсійний фонд? Чи є його складовою?

- Зовсім ні (посміхається). У нас абсолютно інші завдання. Пенсійний фонд приймає рішення на підставі поданих вами документів, а ми акцентуємо увагу на максимальному використанні всіх факторів для можливого збільшення розміру пенсії і завчасно повідомляємо про це.

- Ірино, скажімо, особа досягла передпенсійного віку. Що їй робити?

- Людина, насамперед, повинна зібрати пакет документів, на підставі яких їй і буде призначено пенсію. Розмір пенсії обчислюється індивідуально! А тому ми, ознайомившись із трудовою діяльністю особи, надаємо чіткі роз’яснення, які документи треба зібрати, в т.ч. які слід додатково витребувати, на що обов’язково звернути увагу перед тим, як іти за призначенням чи перерахунком пенсії. Іншими словами, щоб ваша пенсія була нарахована максимальною, ви повинні іти в Пенсійний фонд уже проінформовані, підготовлені. І не чекати, що там вам скажуть, а грамотно оперувати всіма важливими моментами, що можуть вплинути на розмір вашої пенсії.

- А хіба Пенсійний фонд нараховує пенсію неправильно?

- Чому неправильно? Правильно! Розмір пенсії визначається з урахуванням тих документів, які ви їм надаєте. Які ви документи подали, такі вони чесно і добросовісно опрацьовують. Але ніхто не стане примушувати вас згадувати, де ви були 30 років тому, які умови праці були у вас 40 років тому і наскільки високою була заробітна плата. Розумієте?

- Так ось у чому фішка роботи вашої служби! Ви надаєте консультації, щоб людина конкретно знала, як грамотно і вигідно їй оформити власну пенсію?

- Можна сказати, що так. Ми підказуємо людині, що саме із наявних у неї документів слід подавати до Пенсійного фонду і звертаємо увагу на те, що потребує додаткового підтвердження, щоб пенсія була якнайбільшою! Але у кожного індивідуальні умови. Тут потрібний особистий підхід.

- А Ви можете на конкретному прикладі показати, як це працює?

-  Звісно. Ось, наприклад, свіжа історія, яку розглядали вчора.

Громадянин К. є фізичною особою-підприємцем. Він звернувся у Пенсійний фонд для нарахування пенсії і подав усі необхідні документи, які вимагали у відповідній установі. За попередніми розрахунками Пенсійного фонду, розмір його пенсії мав би бути встановленим на рівні мінімального – 1247 грн. Але громадянин К. одразу ж звернувся і до «Першої пенсійної консультації». Ми детально вивчили всю історію його трудової діяльності і встановили, що у певний період, коли він працював у хімічному виробництві понад 5 років, мав дуже високу зарплату. ППК рекомендувала громадянину К. взяти затвердженої форми довідку про заробітну плату саме за цей період роботи, подати її у Пенсійний фонд із відповідною заявою. Таким чином, розмір пенсії гр. К. збільшився майже удвічі.

Обчислення заробітку – важлива складова при розрахунку пенсійної виплати. А тому завдання нашої консультації – відслідковувати увесь ланцюжок трудової діяльності особи та встановити найбільш оптимальний період згідно заробітку для нарахування, за можливості, найвищої пенсії.

- До вас може звернутися будь-хто за консультацією?

- Так, безперечно.

- Консультація платна?

- Так. Оскільки служба має підтримувати роботу на належному рівні, оплачувати комунальні послуги, оренду приміщення та заробітну плату, тому інакше не виходить. А зупиняти роботу на досягнутому ми не плануємо, оскільки аналогів служб немає в Україні. Хто ж тоді допомагатиме людям у вирішенні питань, пов’язаних із їх же ж пенсією?

- Дякуємо, пані Ірино, що вділили нам часу. Все просто і зрозуміло! Хочеться, щоб про нашу з Вами розмову дізналося якомога більше людей. Бажаємо Вам та ППК успіхів!

Отож, «Перша пенсійна консультація» працює у Києві уже рік. Чимало людей відвідує цю службу щодня. Тисячам надано консультації в телефонному режимі.

Адреса служби: м. Київ, вул. Хорива, 47-г (вхід з двору), ст. м. «Контрактова площа». Спеціалісти надають пенсійні консультації і для мешканців інших міст України. Тел: 044-425-03-57; 067-354-54-75; 063-234-74-00.

Для інтернет-користувачів працює сторінка ППК у фейсбуці:  https://www.facebook.com/konsyltaciya/

Обмірковуючи, чи варто-таки звернутись сюди за роз’ясненнями щодо власної пенсії, численні звернення підтверджують: ТАК! Недаремно ж у народі кажуть: «Сім раз відмір, а один раз відріж»!

Гарної пенсії вам, друзі!

Тамара Ткач

До списку новин