загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

МВФ все ще наполягає на підвищенні пенсійного віку для українців - Рева

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Голова Міністерства соціальної політики (Мінсоцполітики) України Андрій Рева заявив про те, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) наполягає на підвищенні пенсійного віку в Україні.

Високопосадовець наголосив, що це – одна з основних умов для надання Україні нового траншу. Рева пояснив, що в майбутньому можна буде встановити розмір пенсії у відповідності до рівня податків, які сплачуються фізичною особою. Також розмір пенсії буде встановлюватися у відповідності до того,скільки вносилися кошти до державної скарбниці. 

“У перспективі на 10 років ми можемо за рахунок чіткого встановлення залежності права на пенсію та можливості її отримати в нормальному розмірі від того, скільки ти заплатив і як довго… це дасть великий економічний ефект для Пенсійного фонду. Але я не знаю, з яких міркувань фонд наполягає, щоб ми підвищили пенсійний вік”, – зазначив чиновник.

За словами міністра, розрахунки уряду показують, що підвищення пенсійного віку не вирішить питання дефіциту Пенсійного фонду України.

«На моє переконання, є багато альтернативних можливостей, які б дали змогу наповнити Пенсійний Фонд», - стверджує Рева. При цьому він додав, що переговори з МВФ щодо питань реформування пенсійної системи є доволі складними. 

Андрій Рева підкреслив, що існують десятки інших можливостей для наповнення Пенсійного фонду. Він також зазначив, що переговори з МВФ з питання пенсійної реформи перебігають досить складно.

Раніше віце-прем’єр-міністр Павло Розенко заявляв, що МВФ більше не наполягає на підвищенні пенсійного віку в Україні на переговорах щодо виділення нового траншу.

Нагадаємо, ЗМІ опублікували останні вимоги МВФ до України. Проект меморандуму передбачає 12 структурних маяків, з них сім – нові. У тому числі йшлося про підвищення пенсійного віку для українців.

Експерти проаналізували, які вимоги фонду для України нездійсненні. На думку експертів, продаж землі і пенсійна реформа повинні були стати головними каменями спотикання при виконанні домовленостей з Фондом.

А Рева раніше повідомляв, що громадяни України зможуть “купити” відсутні для отримання пенсії роки трудового стажу. “Буде надана можливість купити собі 15 років страхового стажу. Скажімо, до такої категорії громадян міністерство відносить тих, хто працює за кордоном. Ця сума складе близько 130 тисяч гривень: по 704 гривні за кожен місяць множиться на 15 років”, – заявив він.

Джерело:
До списку новин