загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Умови виплати пенсій тим, хто проживає за кордоном

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

За роки незалежності України укладено п’ятнадцять міжнародних угод, які регулюють питання пенсійного забезпечення як громадян України, так і громадян інших країн.

Домовленості  у Пенсійного фонду з одними країнами двосторонні, з іншими – багатосторонні. Є успадковані Україною ще від часів СРСР, наприклад – з Угорщиною, Румунією і Монголією.

Важливе місце серед угод посідає багатостороння Угода про гарантії прав громадян держав – учасниць Співдружності Незалежних Держав у галузі пенсійного забезпечення від 13 березня 1992 року. Спільне зобов’язання урядів усіх держав полягає в тому, що у разі переїзду пенсіонера експорт пенсії не здійснюється і взаєморозрахунки між державами не провадяться. Угодою передбачається, що пенсію громадянинові призначає та держава, де він проживає, відповідно до свого законодавства.

Угоди між Україною і республіками Болгарія, Естонія, Латвія, Литва, Португалія, Словаччина, Чехія і Королівством Іспанія передбачають, що кожна з Договірних Сторін призначає пенсію за пропорційним принципом. Тобто за стаж роботи, набутий на її території. Раніше призначені пенсії, у разі переселення пенсіонера з території однієї Договірної Сторони на територію іншої Договірної Сторони, виплачуються Стороною попереднього місця проживання.

З 1 січня 2014 року набула чинності Угода між Україною і Республікою Польща про соціальне забезпечення, вчинена 18 травня 2012 року. Призначення пенсії відбувається також за пропорційним принципом.

Угодами між Україною та Угорщиною, Монголією, Румунією і республіками Азербайджан, Казахстан, Білорусь, Грузія, Молдова передбачено, що особам, які проживають на території однієї з Договірних Сторін, пенсія призначається відповідно до законодавства Сторони, на території якої ця особа проживає, і звернулась за пенсією. При цьому стаж роботи, придбаний на території іншої Договірної Сторони, зараховується до загального трудового стажу. У разі переселення пенсіонера з території однієї Договірної Сторони на територію іншої, виплата пенсії за попереднім місцем проживання припиняється і призначається компетентною установою за новим місцем проживання, якщо такий вид пенсії передбачений законодавством цієї Договірної Сторони.

Очікується підписання нових договорів про соціальне забезпечення із ФРН, Державою Ізраїль, Угорщиною. Готується до підписання й нова угода з Королівством Іспанія. Їх проекти вже підготовлено. Нині фахівці Пенсійного фонду України разом із Мінсоцполітики та відповідними іноземними установами працюють над проектами двосторонніх договорів з Румунією, Республікою Сербія, Грецькою Республікою, Чорногорією.

Пенсійний фонд України

 

Джерело:
До списку новин