загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Народний цілитель із Волиці

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У селі Волиця Мостиського району живе Тадей Марек — цілитель і знахар, як колись називали таких у народі. Його знають і звертаються до нього по допомогу не тільки люди з усієї України, а й навіть Польщі…gazeta.lviv.ua 

Для прийому пацієнтів пан Тадей навіть збудував на своєму подвір’ї окрему кімнату, де гості за потреби можуть заночувати.

Приймальня наповнена запахами трав

…Починалося все вісім років тому, коли цілитель почав збирати спеціальну літературу — довідники, брошури, енциклопедії, книги, вирізки з газет про лікування травами. У його кабінеті впадають в очі чотири образи, що їх подарували вдячні пацієнти. На окремому столику — релігійна  література, яку Тадею Мареку теж привозять на знак вдячності. На великій печі — трилітрові бутлі з травами, що настоюються. Кімната наповнена запахами трав, що створює особ­ливий затишок і спокій.

Головне ж під час лікування — контакт із природою, не злитися і не заздрити, не ворогувати, навчитися прощати образи

Тадей Тадейович каже, що свого часу виписував рецепти лікування травами на папері, роблячи ксерокопії, але техніка зламалася, не витримавши навантаження. Нині до нього часто телефонують на мобільний телефон, і чоловік дає рекомендації під час розмови. Ось і при нас йому телефонували зі Свалявського району Закарпатської області — 14-річна дівчина має пухлину головного мозку. По допомогу зверталися і батьки дитини з Каланчакського району на Херсонщині. Є в Тадея Марека пацієнти з Кіровоградської, Вінницької, Житомирської областей і, звісно, дуже багато на Львівщині.

Наймолодша пацієнтка — з Івано-Франківської області, 3,5 року, найстарший — 84-річний мешканець Бєлгородської області Росії. Тадей Марек дає рекомендації щодо лікування ішемічної хвороби серця, стенокардії, простатиту, різних видів неврозу, до знахаря звертається дуже багато хворих на атеросклероз судин, гіпертонію, остеохондроз, розсіяний склероз, депресію, хворобу Паркінсона, зоб… Та, напевно, найбільше — хворих на рак.

Без віри в Бога вилікуватися неможливо

За час практикування цілительством Тадей Марек змінився і фізично, і духовно — нині це стрункий чоловік, який у свої 57 років виглядає значно молодшим. А головне — Тадей Тадейович розробив власну філософію лікування. Вона проста й заснована на глибокій вірі в Бога. А саме: вранці хворий має випити три ковтки свяченої води. Потім обов’язково щиро помолитися за оздоровлення, і тільки після того вживати всі ліки від цілителя.

Щодо ракових недуг, то необхідно дотримуватися суворої дієти. Для лікування всіх ракових захворювань Тадей Марек має трав’яні настої, а, крім того, рекомендує вживати сири домашнього приготування, обов’язково капусту, житній хліб.

Для лікування хвороби Паркінсона цілитель зібрав і склав чотири великих томи рецептів трав’яних настоїв. Людям, які приїжджають і телефонують зі скаргами на цю недугу пан Марек, окрім своїх обов’язкових рекомендацій, радить дієту зі свіжих овочів і фруктів, які треба вживати п’ять-шість разів на день.

Головне ж під час лікування — контакт із природою, не злитися і не заздрити, не ворогувати, навчитися прощати образи. Нібито все просто, але це тільки на перший погляд, бо до зцілення людина має бути духовно підготовленою.

Найлегше лікувати дітей, найскладніше — чоловіків

Тадей Марек уважає, що найлегше лікувати дітей, оскільки їх іще контролюють батьки, далі — жінок, бо вони себе, хоч трохи, та люблять, а от із чоловіками — зовсім кепсько, бо ліниві та зловживають оковитою. Зі своєї багатої практики згадує випадок, коли вилікував травами хворого на рак горла чоловіка зі Самбірщини. Однак той продовжував пиячити, та ще й вихвалявся тим під час консультацій. Звісно, через таке ставлення до себе чоловік невдовзі помер. Те саме стосується і наркоманів, яких пан Марек рятував від залежності своїми ліками.

Був іще один випадок у практиці цілителя. Молода жінка із Чорткова Тернопільської області завагітніла. Вона вісім років не мала дітей і от нарешті була при надії. Та лікарі виявили в неї ракову пухлину й заборонили народжувати. Після того, як жінка почала вживати трав’яні настоянки Тадея Марека, пухлина в неї зникла, жінка народила таку бажану дитину. Лікарі досі не можуть втямити, як вона вилікувалася…

Цілитель проводить свої курси рекомендацій і лікування травами абсолютно безкоштовно. Каже, що вистачає й того, що людина звертається до нього зі своєю бідою. Дуже тішиться, коли дарують книги, особливо духовну літературу. Ось, для прикладу, до пана Марека постійно приїжджають віруючі церков адвентистів 7-го дня та євангелістів із Дніпропетровської області. Цілитель дає їм рецепти з лікування зобу, злоякісних пухлин, хвороби Паркінсона. Вони ж віддячують, даруючи різні брошури та книжки з духов­ного життя. Приїжджали до Тадея Марека по консультацію і його товариші по навчанню в Харківській юридичній академії, а тепер судді м. Бровари Київської області. Подарували йому образ «Тайна вечеря». А від підприємця, колишнього депутата облради Івана Куп’яка цілитель отримав у подарунок «Євангеліє» і «Читання Апостола».

Здоров’я не знайдеш, не подаруєш, не вкрадеш. Його можна тільки напрацювати і не відкладати лікування на завтра, бо завтра може і не настати

Нині Тадей Тадейович має близько 700 знахарських видань, є в нього й енциклопедії з народної медицини. Особливо ж цінною вважає тритомну енциклопедію народної медицини лікаря з Бережан О. Михайлевського, де міститься інформація з фітотерапії, ілюстрації квітів цілющих рослин, рецепти з фунготерапії (лікування грибами). А ще знахар знається на апітерапії (лікування бджолопродуктами), глинотерапії, піскотерапії, герудотерапії (лікування п’явками)…

Цілитель вилікував і самого себе

Тадей Марек не любить лінивих і бездіяльних людей. Сам встає о 5-6-й ранку, влітку збирає цілющі трави, взимку, коли має вільний час, читає і займається самоосвітою. Обладнав спеціальний тренажерний зал, де є гирі, гантелі, боксерська груша, скакалки й інше спортивне приладдя. Вилікував себе сам, бо, як каже, коли виходив на пенсію після служби в правоохоронних органах, лікарі виявили в нього вісім хвороб, зокрема стенокардію, алергію, атеросклероз судин. Тепер він бадьорий, спокійний, урівноважений, спиртного майже не вживає, а для друзів завжди має дуже корисні для здоров’я настоянки. Згадує, як прочитав в одному журналі: здоров’я не знайдеш, не подаруєш, не вкрадеш. Його можна тільки напрацювати і не відкладати лікування на завтра, бо завтра може і не настати.

…Знаю Тадея Тадейовича Марека понад 20 років, іще відтоді, коли служив у районному відділі міліції. Він виріс без батька, у правоохоронних органах пройшов шлях від інспектора-лейтенанта до підполковника — начальника районного відділу державної служби боротьби з економічними злочинами. Як людина після такої серйозної посади у правоохоронних органах могла стати цілителем, травником, іще й знаним на всю Україну? Тадей Тадейович сміється і згадує: ще в дитинстві любив збирати різні квіточки й рослинки, а мама вважала, що це, звісно, не чоловіча робота. Отож, талант, що йому дав Бог, розвинув сам, адже без труду немає справжньої людини.

Тадея Марека поважають у селі, тому його обрали головою ревізійної комісії місцевої церкви Благовіщення. Він — беззаперечний авторитет і в районі, а головне — безкорислива людина. 
Під час іще однієї зустрічі зі мною цитує із книги життя святої мучениці Геновефи з Бельгії такі слова: «Є багато людей, які не дякують Богові за всі його добродійства, що їх мають, і навіть не думають про Нього. Інших людей вони ненавидять і переслідують. Майже щоденно хтось із них помирає, але вони навіть не зважають на це і живуть так, немовби завжди на тій землі жити мають…» 

Чи не варто прислухатися до цього всім нам?..

 

Джерело:
До списку новин