загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вміння слухати — найбільше з умінь

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Вміння слухати — найбільше з умінь. Хто вміє слухати — того всі люблять. Тільки через слухання можна зрозуміти людину. Є кілька рівнів слухання:

1. Найнижча форма — ІГНОРУВАННЯ

Як часто ми ігноруємо те, що говорить людина? Ігнорування — це образа особистості. Людина закриється і більше вже не буде з вами відвертою все життя, якщо такий тип спілкування буде переважати ще в дитинстві. Почне шукати у дворі інших співрозмовників, які зрозуміють і вислухають. Так, можливо, вона говорить дурниці, але важливо інше: відносини важливіші. Тоді людина відчуває, що вона важлива, що ви любите її, розумієте.

2. ПОКАЗНЕ СЛУХАННЯ

Ви поспішаєте, у вас немає часу, але ви робите вигляд, що слухаєте, щоб не образити, а самі рахуєте хвилини. Цей рівень кращий від ігнорування, але все ж до розуміння далеко.

3. ВИБІРКОВЕ СЛУХАННЯ

Ваше завдання — не зрозуміти людину, просто ви слухаєте те, що вам самим цікаво знати. Дехто розуміє,  що інші більше знають, вони сильніші, мудріші, але всі хочуть бути рівними в любові, відчувати потрібність. Щоб моя дурість була комусь потрібна. У цьому — розвиток. Людям важливо ділитися тим, що у них на серці.

4. УВАЖНЕ СЛУХАННЯ

Це дуже хороший рівень, але є недолік: ви уважно слухаєте, але порівнюєте все з самим собою. Ще можна назвати «автобіографічне слухання». Якщо те, що ви чуєте, збігається з вашим досвідом і думкою, ви говорите «Дуже добре!» якщо не збігається, Ви говорите «Ні, все не так». Ви слухаєте уважно, щоб в кінці, як еталон, затвердити свою концепцію.

5. СЛУХАННЯ ІЗ СПІВПЕРЕЖИВАННЯМ

Рекомендовано як цілющий засіб від усіх недуг. Ви слухаєте з наміром зрозуміти. Ви не засуджуєте, не шокуєтесь тим, що ви чуєте. Ви продовжуєте співчувати і любити. Людина виговорюється, і їй стає добре. Чому важко слухати із співпереживанням? Можна «заразитися» чиєюсь проблемою. Потрібно навчитися слухати, не приймаючи на себе, не намочившись, як лотос, який залишається сухим у воді.

 

Джерело:
До списку новин