загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вівсяне печиво з вівсяних пластівців

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Багато хто помилково вважають, що пісні страви не дуже смачні і злегка прісні, оскільки виключають яйця, молоко і кефір, маргарин і вершкове масло. Тим не менше, навіть у Великий піст можна урізноманітнити свій раціон різноманітною випічкою, зробленої зі звичайних продуктів, але з дотриманням правил посту.

Пісне печиво з вівсяних пластівців є яскравим прикладом того, що в піст можна харчуватися смачно і з користю для здоров’я. У ньому не міститься продуктів тваринного походження – курячих яєць, коров’ячого молока, вершкового масла/маргарину. Тим не менш, це не відбивається на смаку – домашнє вівсяне печиво виходить нітрохи не гірше іншої випічки, а щоб зробити його ще смачніше і соковитіше, ви можете приготувати пісне вівсяне печиво з бананом, гарбузом та іншими добавками.

Інгредієнти

Просте пісне печиво вівсяне будемо робити з таких продуктів;

  • вівсяні пластівці дрібного помелу – 450-500 грамів;
  • повний стакан очищених волоських горіхів, арахісу, фундуку (або суміші горіхів);
  • 3 столові ложки з гіркою білого борошна;
  • 200 мл киплячої води;
  • 100 грамів цукру;
  • щіпка солі;
  • 4 столові ложки оливкової олії без запаху;
  • 50 грамів обсмаженого насіння кунжуту;
  • один маленький пакетик розпушувача для тіста;
  • половина чайної ложки меленої кориці.

Оскільки вівсяне печиво пісне, яйця використовувати не будемо. Вівсяні пластівці краще всього використовувати мелені у кавомолці або максимально дрібного помелу, щоб сама випічка була м’якою. Якщо ви будете використовувати цей рецепт вівсяного печива, пластівці найкраще попередньо обсмажити на сухій сковороді, щоб вони стали золотистого відтінку, їх можна підсушити в духовці на деку.

Процес приготування

Власне приготування такої домашньої випічки на основі вівсяних пластівців швидкого приготування нічим не відрізняється. Єдиний нюанс – відсутність у тесті продуктів, заборонених тим, хто постує. Отже, використовуючи доступний рецепт пісного вівсяного печива, приступаємо до приготування:

  • Заздалегідь підсушіть пластівці в духовці або на сковороді, остудити їх. У процесі обжарювання помішуйте, щоб пластівці рівномірно подсушились і придбали золотистий відтінок.
  • Волоські горіхи очистіть від перетинок, шкаралупи, також просушіть їх на сухій сковороді або в духовій шафі, по можливості видалити лушпиння.
  • Горіхи і вівсяні пластівці пересиланні в чашу комбайна, перемеліть її вміст в дрібну крихту, щоб вийшла практично вівсяна мука.
  • Тепер пересипте горіхово-вівсяну борошно в глибоку миску, додайте склянку окропу і швидко перемішайте. Також поступово введіть оливкову рафіновану олію і трохи цукру за смаком. Цукор в даному випадку можна замінити рідким свіжим медом.
  • Добре перемішайте вашу суміш і додайте суху корицю і 1 пакетик розпушувача. Якщо розпушувача вдома немає, загасіть одну чайну ложку соди з кількома краплями соку лимона або оцту.
  • У самому кінці додайте звичайну білу пшеничну муку. Консистенція тесту буде досить рідкою. З допомогою борошна необхідно регулювати його густину. Враховуйте, що вівсяні пластівці будуть розбухати, і тісто буде ставати гущі, але вона не повинна розтікатися по листу.

Хочете щось цікаве?

  • Тепер відставте миску з вівсяним тестом в бік, не забудьте прикрити її серветкою. Приблизно через півгодини настоювання вівсяна мука стане збільшуватися в розмірі і вбирати воду, за рахунок чого тісто придбає оптимальну консистенцію.
  • Зерна кунжуту обсмажте на сухій сковороді так, щоб вони придбали злегка рум’яний відтінок. Для посипання печива також можна використовувати подрібнений або цільний, порізаний ножем або качалкою, горіх, кокосову стружку або цукати.
  • Щоб тісто було зручно перекладати на деко і формувати печиво, перекладіть його в кондитерський шприц. Деко застеліть пергаментним папером, з шприца видавлюйте плоскі кружечки діаметром приблизно 6 сантиметрів. Відразу присипте майбутнє печиво з кунжутом.
  • Випікається печиво вівсяне близько півгодини при температурі 180 градусів. Щоб визначити його готовність, проколіть центр зубочисткою. Якщо після витягування зубочистки її поверхня залишається сухою, випічку можна діставати з духовки і перекласти на блюдо для охолодження.

На це печиво рецепт використовується з цукром, але ви можете не класти його в тісто, а збільшити вміст солі. У цьому випадку пісні печиво з вівсяних пластівців будуть корисні для людей з цукровим діабетом, тим, хто дотримується дієти або збалансованого харчування.

Таку випічку можна зробити з начинкою. Це може бути курага, ізюм, чорнослив, фініки. Їх необхідно промити, обсушити, при необхідності видалити кісточку і нарізати дрібними кубиками. Після цього сухофрукти додаються в тісто.

 

Джерело:
До списку новин