загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як утеплити підлогу на балконі: варіанти та їх особливості

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Утеплення балкона включає в себе цілий комплекс заходів, пов’язаних з теплоізоляцією всіх його поверхонь – щоб досягти високого результату, утеплити доведеться не тільки його не стіни, але й стелю і навіть підлогу. Останньому потрібно приділити особливу увагу, якщо у сусідів знизу балкон не засклений. Про те, як правильно вирішується питання, як утеплити підлогу на балконі, і піде розмова в даній статті, в якій разом з сайтом stroisovety.org ми розберемося з усіма можливими варіантами теплоізоляції балконного підлоги і їх особливостями.

Як утеплити підлогу на балконі: матеріали та їх ключові особливості

Утеплювачів, які так чи інакше можна використовувати для теплоізоляції підлоги балкона, досить багато – вибирати є з чого, але цей вибір повинен бути усвідомленим. Якщо ви хочете отримати дійсно теплий, затишний балкон, слід розібратися з особливостями цих матеріалів.

  • Пінопласт. Як кажуть, дешево і сердито – це матеріал, який володіє масою недоліків і при цьому має всього-на-всього кілька переваг. До його переваг можна віднести низьку вартість і ефективність – що-що, а теплоізоляційні характеристики у нього відмінні. Протиставити цим достоїнств можна такі недоліки, як повна відсутність екологічності, горючість (причому при горінні в навколишнє середовище виділяється маса токсинів), відсутність паропроникності (створюється ефект термоса) і багато іншого. Загалом, якщо аналізувати всі достоїнства і недоліки і приміряти їх до умов експлуатації на балконі, то для цього матеріалу можна знайти тільки одне більш-менш відповідне застосування – використовувати його в якості утеплювача під стяжку. Спалахнути під шаром розчину у нього мало шансів, а ефект від паронепроникності гаситься стяжкою і положенням підлоги внизу приміщення – на ньому не конденсується волога.
  • Мінеральна вата. Оптимальний варіант, що володіє високими теплоізоляційними властивостями – якщо ви шукаєте відповідь на питання, чим краще утеплити підлогу на балконі, то це саме те, що доктор прописав. У цього матеріалу (на противагу пінопласту) є всього кілька недоліків – він боїться вологи (питання вирішується з допомогою установки плівки) і далеко не кожен тип цього утеплювача можна закласти під стяжку (виняток становить лише базальтова мінеральна плита високої щільності). Ідеальним варіантом для використання мінеральної вати є утеплення дерев’яної підлоги на балконі.
  • Керамзит. Не дуже дорогий і не дуже ефективний, порівняно з мінеральною ватою та пінопластом, варіант. Щоб добитися потрібного ефекту, особливо у ситуаціях, коли балкон у сусіда знизу не засклений, потрібно буде підсипати неабиякий шар цього матеріалу – мова йде про 200-250мм підсипання. Це відмінний варіант для кімнат у будинку чи квартирі, але ніяк не для холодного і неопалюваного балкона.
  • Тепла суха стяжка. Це деяка подоба керамзиту – відрізняє їх ретельно підібрані гранули, за рахунок чого ефективність утеплення декілька вище. Крім того, це дуже вдала спроба поєднати стяжку з дерев’яною підлогою. По суті, це підсипка гранульованого матеріалу, зверху якої (прямо на неї) укладається листовий матеріал – гіпсоволокнисті плити. По своїм прочностним характеристикам таку підлогу мало чим поступається стандартної цементно-піщаній стяжці або дерев’яному настилу – натомість ви отримуєте просту технологію монтажу і відсутність мокрих процесів. Облицювати таку підлогу можна будь-яким оздоблювальним матеріалом.

Як варіант, можна розглянути так звану теплу стяжку підлоги – це стандартний цементно-піщаний розчин з вбудованими в нього гранулами полістиролу. За такою стяжці можна навіть ходити босоніж – найцікавіше, що вона є паропроницаемой (так сказати, дихаючої). Так що якщо ви у пошуках відповіді на питання, як утеплити підлогу на балконі під плитку, то саме цей варіант виявиться найкращим.

Утеплення підлоги на балконі: особливості теплоізоляції дерев’яного настилу

Утеплення дерев’яного статі на балконі може здійснюватися кількома варіантами, а вірніше матеріалами. Закласти в підпіллі можна практично будь описаний вище теплоізоляційний матеріал, але при цьому необхідно враховувати деякі тонкощі.

  • Пінопласт – набивати його щільно в підпіллі (так, щоб настил стикався з ним) буде неправильно. Таким способом ви воспрепятствуете вентиляції підпілля, від чого постраждає дошка – просто кажучи, без належного провітрювання вона буде гнити прискореними темпами. Між настилом і пінопластом потрібен зазор як мінімум пару сантиметрів – так, він дещо знижує ефективність утеплення, але зате зберігає підлогу протягом тривалого часу. В принципі, якщо в підпілля не буде припливу повітря з вулиці, то й утеплення виявиться ефективним – доведеться приділити особливу увагу закладенні щілин.
  • Мінеральна вата. З нею справи йдуть стандартно – спочатку стелиться плівка, потім укладається вата, яка, в свою чергу, знову накривається плівкою. В ідеалі замість плівки з поліетилену повинна використовуватися пароізоляційна мембрана – нижня плівка повинна лягати цілісним шматком із заходом на стіни. Не слід забувати і про нахльостуванні – окремі частини або плівки мембрани повинні стикуватися один з одним в накладку сантиметрів по двадцять.
  • Керамзит. Цей матеріал теж не дуже любить намокати – як мінімум перед його відсипанням необхідно постелити поліетиленову плівку. Взагалі плівка потрібна при будь-яких розкладах – крім захисту утеплювача, вона виконує функцію вітрозахисту і усуває незначні протяги.

Якщо говорити про сухої стяжки підлоги, то справи тут йдуть практично так само, як і з керамзитом. Тобто спочатку встановлюється вітрозахисна плівка з заходом на стіни, потім засипаються гранули, на які, в свою чергу, укладаються гіпсоволокнисті плити. Загалом, утеплення дерев’яного статі балкона, незалежно від обраного теплоізоляційного матеріалу, здійснюється приблизно за однією схемою.

Утеплення підлоги на балконі своїми руками: теплоізоляція стяжки під плитку

Тут питання, як правильно утеплити підлогу на балконі, вирішується однозначно і просто, незважаючи на використовуваний теплоізоляційний матеріал – з однаковим успіхом ви можете закласти під стяжку як пінопласт, так і базальтову вату і, зрозуміло, керамзит. Виглядає така технологія наступним чином.

  • Спочатку застеляється плівка, в завдання якого входить усунення микросквозняков і запобігання протікання води на балкон сусіда знизу. Плівка укладається коритом, внахлест на стіни.
  • Зверху плівки укладається утеплювач. Тут важлива його товщина, яка залежить від кліматичних умов і типу вибраного вами матеріалу. Якщо це пінопласт, то не менш ніж 50мм. Базальтова вата укладається таким же мінімальним шаром. Ну а керамзит насипається шаром як мінімум 100мм.
  • Далі йде армування, яке запобігає розтріскування стяжки в процесі експлуатації – це обов’язковий компонент стяжки, без якого не обійтися. Проводиться металевою сіткою з вічком 100 на 100мм, виготовленої з дроту діаметром не менше 3мм.
  • Маяки. Без них не обійтися, якщо ви, звичайно, хочете отримати рівну підлогу – встановлюються вони на цементний розчин строго під рівень в площину горизонту. Для надійного кріплення маяків в місцях їх фіксації підлогу необхідно очистити від утеплювача.

Ну а далі стяжка підлоги, шар якої не повинен бути менше 50мм – цей момент необхідно врахувати в процесі установки маяків. Стяжка меншої товщини гарантовано розтріснеться – слід розуміти, що під нею знаходиться м’який матеріал, який змушує цементну підставу підлоги трохи грати. Саме ці навантаження при недостатній товщині стяжки і відсутності армування і викликають появу тріщин.

В принципі, це і все, що можна сказати з приводу вирішення питання, як утеплити підлогу на балконі? Єдине, що можна ще додати, так це сказати кілька слів з приводу сухої стяжки підлоги – а вірніше нюансів її пристрою на балконі. В принципі, їх небагато. Знову-таки, перед насипом гранульованого підстави настилається плівка – відразу ж після цього монтуються маяки. Зробити це потрібно так, щоб напрямні можна було легко видалити після вирівнювання утеплювача. Ну а далі установка плит – для балкона краще всього підійде не штатний гіпсоволокно, а вологостійка фанера. Вона більшою мірою здатна протистояти волозі і прослужить набагато довше.

Автор статті Олександр Куликов

Джерело:
До списку новин