загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

6 лютого іменини Ксенії

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ксенія — популярне жіноче ім'я, яке із грецької перекладають як "гостинна", «іноземка», «мандрівниця», «гостя». Навіть давньогрецька назва Чорного моря (Понт Евксинський) походить від цього ж кореня, що означає «море гостинне». korali.info

Свята Ксенія жила у V столітті в Римі. Вона зреклась матеріальних благ і присвятила своє життя служінню Богові. Щоправда, її батько-сенатор готував доньці іншу долю – він мріяв пошлюбити її за багатого нареченого. В той час, коли родина готувалась до весілля, дівчина наважилась роздати все своє багатство потребуючим і однієї ночі, разом зі своїми двома служницями, покинула рідний дім. Дорога їх тривала довго і була нелегкою. Ксенія знала, що батьки шукатимуть її та двох підопічних, тому «замітала сліди». Так прибули вони на острів Коа, де оселились в невеличкому домі на окраїні поселення. Життя своє присвятили молитві і ділам у славу Божу, та нелегко давалось їм це. В цей час на острів Коа прибув отець Павло, ігумен монастиря св. Андрія в карійському місті Миласі, який і став духовним провідником трьох молодих жінок. З острова Коа вони вирушили до Миласі, де Ксенія придбала невеликий будинок і переобладнала його на монастир. Після смерті єпископа Миласі його наступником став ігумен Павло. Тоді він висвятив Ксенію на дияконесу. Ксенія допомагала в церкві та опікувалась жінками. Прожила преподобна Ксенія римлянка коротке, але праведне життя.

Знамениті Оксани

Гуцулка Ксеня – пісня-танго, що стала однією з найвідоміших українських пісень у XX ст. у світі. За однією з версій героїнею пісні Ярослава Барнича була вродлива Ксеня Клиновська з Небилова, що на Івано-Франківщині. Вона вчилась у композитора в Станиславові і надихнула його на створення пісенного шедевру. За іншою з версій автором знаменитої пісні став учитель зі села Семигинів Стрийського району Львівської області Роман Савицький, який музикою цікавився усе своє життя, хоч жодної спеціальної музичної школи не закінчував.

Оксана Петрусенко – українська оперна співачка (лірико-драматичне сопрано). Одна з найкращих виконавиць українських народних пісень і романсів.

Оксана Баюл – українська фігуристка, перша олімпійська чемпіонка незалежної України, (XVII Олімпійські зимові ігри, Ліллегаммер, Норвегія, 1994). Дворазова срібна призерка чемпіонатів Європи (1993, 1994), чемпіонка світу (1993). Почесний громадянин Дніпра.

Оксана Забужко – провідна українська письменниця, поетеса, філософ, літературознавець. Її твори перекладено багатьма мовами та відзначено престижними нагородами. Оксана Забужко – авторка багатьох книг і есеїв, зокрема повісті «Казка про калинову сопілку» та великого роману «Музей Покинутих Секретів».

Оксана Караванська – одна із найкреативніших дизайнерів України, чиї роботи добре знають в Україні та за кордоном, учасниця багатьох престижних конкурсів та показів мод. Оксана Караванська – авторка «Стильної книжки для панянки».

Привітання для іменинниць Оксан

* * *
Коли надворі холодно і пусто,
Хай душу гріє радісне тепло,
Усе що є на світі гарне, чисте, світле,
Щоб в твоїм серці, Сяню, розцвіло!

* * *
Сьогодні – Оксани,
Бажаю людської пошани!
Здоров’я міцного,
Кохання палкого!
Щоб доля твоя,
Мов казка була!
Щоб серце співало,
Всяке лихо минало!

***
Чарує слух твоє ім'я,
Найкраще з всіх імен – Оксана,
Мабуть тому, що ти така красуня,
Оспівана в піснях зірками.
Нехай дарує доля мрію,
І в "когось" біля тебе серце тане,
Нехай за мене, тебе вітер поцілує,
Будь радісна, щаслива і кохана!

***
Кохай і будь коханою,
Оксаною, жаданою,
Омріяною казкою, 
Зорею у імлі.
Іди назустріч радості,
Світи усюди сонечком,
Даруй любов коханому,
Неси весну землі!

***
Приглядаюсь я в календар, що за така днина,
Це ж у тебе сьогoдні, Оксано, іменини!
Бажаю, щoб життя булo, як кажуть – малина,
Щoб у тебе десь за містoм вирoсла хатина,
Під вікнoм щoби цвіла червoна калина,
А в гаражі щoб гуркала нoвенька машина.
І щoб з цьoго збулoсь хoч би пoлoвина!

 

Джерело:
До списку новин