загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пісню "Два кольори" у радянські часи називали тюремною

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Цього року пісні Олександра Білаша "Два кольори" виповнюється 53 роки. У радянські часи її не хотіли записувати на радіо, бо вбачили у ній тюремні мотиви.

Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів оперний співак Анатолій Мокренко. Він був одним із перших виконавців цієї композиції.

"Виконував першим 30 пісень Олександра Білаша. Мені він довірив і "Два кольори". Якось зранку подзвонив і терміново попросив заїхати. За півгодини вже був у нього. Білаш сів за рояль і почав співати. Я був вражений. Зразу ж сказав: "Саша, хочу її виконати". Першим ділом вирішили записати пісню на радіо, щоб її почуло якомога більше людей. Та для цього треба було отримати дозвіл художньої ради. Коли з Білашем виконала її перед комісією, композитор Всеволод Рибальченко сказав: "Пісня гарна, але є кілька неприйнятних моментів. От ви співаєте: "Мені війнула в очі сивина, а я нічого не везу додому". Чого він нічого не везе? Бо із в'язниці вийшов? Про тюрму на радіо ніхто співати не буде", - сказав Анатолій Мокренко.

"Дозволу так і не отримали. Самовільно почали виконувати її на концертах. Людям пісня зразу ж полюбилася. На радіо записали її за кілька місяців", - додав він.

Більше спогадів Анатолій Мокренка читайте у найближчому номері журналу "Країна".

фото:Сергій Старостенко

 

Джерело:
До списку новин