загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Експерти констатують зростання цін на продукти харчування і прогнозують подальше подорожчання

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

УКАБ: у січні додали в ціні всі групи продуктів харчування, при цьому в лютому очікується їх подальше подорожчання на 2-3%.

Експерти прогнозують подорожчання яловичини і свинини в поточному місяці в межах 5-7% в зв'язку з ростом закупівельних цін на живу худобу, повідомила прес-служба асоціації «Український клуб аграрного бізнесу».

«Зараз спостерігається зростання закупівельних цін на живу худобу, що пов'язано з малою пропозицією биків і корів високої вгодованості, наявністю експортних контрактів та зміною системи оподаткування, що сильно впливає на виробників продукції тваринництва. Тому в лютому очікується зростання цін на м'ясо на 5-7%», - повідомила прес-служба, не уточнивши, в яких межах опиняться ціни за підсумками місяця.

В асоціації додали, що в січні 2017 року порівняно з груднем минулого року яловичина подорожчала на 5% у зв'язку з низьким рівнем пропозиції цього м'яса на ринку, викликаним довгими зимовими святами. У той же час вартість свинини за звітний період майже не змінилася, а курятина подорожчала на 1%.

Прес-служба додала, що крім м'ясної продукції, в січні додали в ціні і всі інші групи продуктів харчування. При цьому в лютому очікується їх подальше подорожчання на 2-3%.

«Зростання цін на іншу продукцію пов'язане зі зниженням пропозиції на ринку, наприклад, гречки, і підвищенням виробничих витрат за рахунок збільшення мінімальної заробітної плати», - пояснили в асоціації.

Як повідомлялося раніше, за даними Асоціації виробників молока, роздрібні ціни на молоко у січні 2017 порівняно з груднем минулого року зросли в середньому на 12% - до 16,53 грн за літр. Кефір додав в ціні 10% - до 25,09 грн за літр. Ціна на йогурти в січні постійно коливалася і досягла свого піку 27 січня - 49 грн за літр, після чого опустилася до 46,62 грн.

 

Джерело:
До списку новин