загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чому афонські ченці не хворіють на рак

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Спершу на цей дивовижний факт звернули увагу лише грецькі медики, але незабаром до них доєдналися вчені з усього світу, і в результаті серйозної наукової роботи, яка триває донині з 1962 року, було доведено, що ченці Афонського монастиря не хворіють на рак. І не просто не хворіють, а ніколи не хворіли. А такий висновок було отримано в результаті обстеження останків, чий вік коливається в проміжку кількох тисяч років.

Щоб пояснити цей дивний факт, було висунуто безліч різних теорій, із яких зрештою право на існування отримала тільки одна: уникнути цього небезпечного захворювання афонським ченцям допомагають їхнє харчування та повсякденний спосіб життя, про які піде мова нижче...

Виявилося, що вони не вживають м’яса, зате їдять багато овочів і фруктів, тому що більшу частину року дотримуються суворого посту. І саме їхня здорова, майже позбавлена ​​жирів їжа захищає ченців від раку та інших захворювань і дарує їм дивовижне довголіття, адже відомі випадки, коли на Афоні монахи доживали до 110 й більше років. Ну, а середній вік їхнього життя - 94 роки, вже давно є офіційно підтвердженим фактом.

Хоч як це дивно, але основні принципи їхньої дієти прописані головними правилами Православної Церкви, які рекомендують вживати продукти в помірних кількостях, без жирів та масла, і невеликими, але частими порціями. Навіть на свята, такі як Великдень, ченці не їдять м’яса. Зате в їхньому раціоні присутні різноманітна риба, козячі, овечі та коров’ячі сири, а також інша білкова їжа, приміром, горох і квасоля.

Слід зазначити, що всі фрукти й овочі, які потрапляють на їхній стіл, ченці вирощують самі, і це також є запорукою  здоров’я та довголіття. І річ не тільки в тому, що екологічно чисті продукти дуже добре очищають організм від шлаків та антиоксидантів. Украй важливий той факт, що кожен день за будь-якої погоди всі ченці проводять на свіжому повітрі, займаючись фізичною працею, а це теж є однією із важливих складових здорового й довгого життя.

Разом із православною дієтою, ключову роль, на думку вчених, у доброму здоров’ї афонських ченців відіграє те, що вони живуть далеко від суєти, стресів і брудного повітря міст. Хоча річ, найімовірніше, не в цьому. Так, у містечку Мандемохарія, що неподалік від Святої Гори Афон, кількість захворювань на  рак на душу населення дорівнює майже 30%, але ж тамтешні жителі їдять ту ж їжу, дихають тим же повітрям і живуть у тому ж кліматі. Чи в даному разі доречним буде додати слово «майже»?

То як же застосувати на собі правила афонських ченців, щоб не тільки позбутися всіх без винятку хвороб, але й дожити до глибокої старості, зберігши прекрасну фізичну й розумову форму? Правил, як ви переконаєтеся незабаром, дуже небагато, а вони такі:

1. Уникайте стресів, хвилювань, суєти та гніву, очистіть свою душу, й тоді вона стане головним лікарем вашого тіла.
2. Частіше бувайте на свіжому повітрі, виїжджайте за місто, на дачу, в ліс.
3. Перейдіть на вживання простої їжі, відмовтеся від консервантів, жирів, м’яса та страв складної переробки.
4. Хоча б тричі на тиждень - у понеділок, середу й п’ятницю - суворий піст, вживайте в їжу тільки сирі продукти - фрукти й овочі.
5. Хоча б дві години на день 5 разів на тиждень присвячуйте фізичній праці чи заняттям спортом.
6. Наведіть лад у своєму сексуальному житті, скоротивши кількість статевих актів хоча б до 3-4 на місяць.
7. І, звісно ж, відмовтеся від таких самогубних звичок, як куріння та вживання алкоголю.
І тоді ви не тільки гарантовано уникнете хвороб травної та серцево-судинної систем, проблем із нирками та обміном речовин, а й позбудетеся вже  набутих хвороб,  подарувавши собі щасливе, активне та неймовірно довге життя.

Джерело:
До списку новин