загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Україна може ввести додатковий пенсійний податок, - проект меморандуму з МВФ (документ)

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Україні може бути введений додатковий пенсійний податок в рамках пенсійної реформи. Про це йдеться в проекті меморандуму з Міжнародним валютним фондом, текст якого мають Українські Новини.

"Додатковий податок на внески соціального страхування буде введено до сплати роботодавцями актуарно і справедливо, який буде накопичуватися на персоніфікованих рахунках", - йдеться в проекті меморандуму.

Податок буде використовуватися в якості проміжного джерела фінансування пенсійної реформи.

В якості одного з основних характеристик пенсійної реформи в меморандумі наголошено на необхідності передбачити новий вибір варіантів виходу на пенсію з більш широким діапазоном пенсійного віку, ніж зараз.

Ці варіанти будуть надавати більшу ступінь вибору в залежності від трудового стажу, при цьому пенсійні виплати повинні стимулювати довшу зайнятість і пізній вихід на пенсію.

В цілому пенсійна реформа повинна привести до економії не менше 3% ВВП у порівнянні з 2016 роком за рахунок продовження ефективних років трудового стажу населення.

Також необхідно передбачити гарантії того, що розміри пенсій будуть адекватні і пропорційні внесках громадян в пенсійний фонд.

Згідно з проектом меморандуму парламент повинен прийняти пенсійну реформу до кінця квітня, а вступати в силу вона повинна з 2018 року.

Нагадаємо, Україна і Міжнародний валютний фонд вийшли на фінішну пряму з підготовки нової редакції меморандуму, який повинен бути затверджений Радою директорів МВФ для виділення чергового траншу кредиту за програмою EFF у розмірі $ 1 млрд.

 

Джерело:
До списку новин