загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

За частотою появи герпесу можна визначити, чи схильна людина до розвитку онкохвороб. Дізнайтесь, якою є небезпечна кількість

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Медики кажуть, цей вірус посідає перше місце за поширеністю серед населення та що ним інфіковані всі люди. Але в організмі одних він ніяк не проявляється, тоді як інші мають неабиякі проблеми від такого “гостя". Мова про всім відомий герпес.

Фахівці зазначають: за частотою прояву герпесу в організмі можна визначити, чи схильна людина до розвитку онкохвороб.

Чим небезпечний герпес? Цікавимося в Ігоря Господарського, доктора медичних наук, професора.

Що ж таке вірус герпесу і чи варто його боятися?

- Кожен із нас носить у своєму організмі від одного до восьми типів вірусів родини герпесів. Найбільш поширений серед них вірус звичайного герпесу першого типу. 

Як він проникає в наш організм?

- Зазвичай інфікування відбувається у віці до п’яти років, і вірус залишається в організмі на все життя. А за сприятливих умов починає нищити навіть клітини органів. Тому ці віруси належать до так званих онкомаркерних. Часті їх прояви свідчать про слабкість протипухлинної ланки імунітету, і можна впевнено сказати, що такі люди схильні до онкохвороб.

Раджу звернути увагу на ситуації, коли повторно з’являється так званий оперізувальний герпес, який дуже важко лікується, і залишає по собі больовий синдром. Цей тип вірусу асоціюється із злоякісними утвореннями в організмі, а у світі таких людей скеровують на онкопрофогляд. Інші ж віруси цієї родини можуть бути пусковим механізмом так званих пухлинних хвороб крові, коли розвиваються лімфоми, лейкемії тощо. У таких випадках пацієнтові проводять відповідне обстеження імунної системи, призначають противірусне та імунотропне
лікування.

Також ці віруси належать до групи TORCH-інфекцій. Вони можуть призводити до зриву вагітності чи до формування вроджених вад розвитку плода. Адже герпес може проникати через плаценту та вражати плід. 

А якщо на губах часто з'являється герпес, це теж свідчить про схильність до новоутворів?

- Навіть банальний висип на губах може свідчити про серйозні розлади в організмі, якщо з’являється п’ять і більше разів на рік, погано лікується та самостійно не минає довше як п’ять днів. У такому разі варто проконсультуватися в імунолога. 

- Яким шляхом передається захворювання?

- Зазвичай, повітряно-крапельним та статевим. Та хочу сказати, що ці віруси є й своєрідними стимуляторами, бо навчають нашу імунну систему захищати організм від різних вірусів, а клітини - від злоякісних новоутворів.

- Що робити, аби ці віруси і далі “спали" в організмі та не проявлялися неприємними симптомами?

- Основна профілактика активації герпесу – міцний імунітет. Ситуацій, які ослаблюють організм і призводять до активації цих вірусів, – багато. Переважно це стреси, інтоксикація, наприклад, через вживання спиртного, інфекції, зокрема грип, переохолодження, критичні дні в жінок. 

 

Джерело:
До списку новин