загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсіонерів позбавляють квартир за новою схемою

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Україні вже тривалий час успішно функціонує структура, яка під виглядом громадської організації позбавляє житла людей літнього віку – "Пенсіон".

Про це йдеться у сюжеті програми "Гроші".

Співробітники приватної компанії створили цілу схему, за якою квартири пенсіонерів переходять у власність "набувача" – людини, котра погоджується доглядати за власником до його смерті, а потім успадковує нерухомість.

Загалом у цих діях фактично немає нічого протизаконного, адже подібна практика розповсюджена у багатьох країнах. Втім, після підписання угоди особи, котрі взяли на себе зобов'язання фінансового забезпечення, не тільки не виконують їх, а буквально залишають людей помирати у власному будинку.

Не так давно дивом вдалося врятуватися дідусеві, котрий раніше також підписав відповідні домовленості із фірмою. Він залишився на самоті, без жодних засобів для існування та ліків, хоча пережив інсульт. Ніхто не навідувався до нього жодного разу, тому, коли стало зле, пенсіонер став кликати на допомогу. Коли він зрозумів, що його криків сусідам не чути – просто підпалив речі посеред кімнати, щоб хоча б у такий спосіб привернути до себе увагу та вижити.

Для чоловіка все обійшлося добре – йому допомогли та знайшли правозахисника, котрий погодився посприяти в анулюванні скандального договору та повернути право власності на житло. Дідусь розповів, що через фонд "Пенсіон" він опинився буквально у критичній ситуації – його позбавили усіх соціальних виплат, пільг та субсидії.

Адвокат одразу звернувся до власників організації, але там йому не захотіли надати інформацію з цього приводу.

Експерти застерігають українців: у жодному разі без допомоги спеціаліста не погоджуватися на домовленості довічного утримування, адже такі "набувачі" не роблять нічого іншого, як тільки чекають смерті людей, щоб швидше перепродати нерухомість.

Марина Лонська

 

Джерело:
До списку новин