загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Літні люди вчилися бути в тонусі, незважаючи на вік

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

17 лютого, в день спонтанного прояву доброти, добру справу зробив Володимир Сергійович Лизогуб – доктор біологічних наук, професор, директор науково-дослідного інституту фізіології ім.Михайла Босого Черкаського Національного Університету ім.Б.Хмельницького, Заслужений діяч науки і техніки України. Володимир Сергійович провів зустріч-навчання на тему: «Активізація механізмів саморегуляції, самовідновлення та самореабілітації організму» для членів Відділенням Всеукраїнської благодійної організації «Турбота про літніх в Україні» в м. Черкаси (виконавчий директор Бугеря Тетяна Анатоліївна).

Метою навчання було ознайомити людей похилого віку з можливістю безкоштовного підвищення  резервів організму, його саморегуляції та самовідновлення.

Володимир Сергійович зауважив, що організм може самовідновлюватись. Цей механізм знаходиться у мозку людини, в якому закладена природна властивість механізму саморегуляції.

Потрібно застосувати власні резерви організму. Для цього треба активізувати діяльність правої півкулі мозку, яка відповідає за активізацію сил організму. Корисне форсоване дихання (але не для гіпертоніків та астматиків). Показано декілька видів  дихальних вправ. При цьому зазначено, що потрібно уявляти, що вдихаємо холодне, а видихаємо тепле повітря.

Присутні почули, що існує багато способів для активізації захисних сил організму: можна читати молитву, вдихати повітря від запаленої свічки, співати, в’язати, розв’язувати кросворди, слухати музику, танцювати, і обов’язково займатись фізичними вправами. Корисно купання у відкритих водоймах, обливання вранці холодною водою.

Результатом зустрічі стало усвідомлення, що треба допомагати організму активізувати механізм самореабілітації, незважаючи на вік.

Зустріч-навчання проведено в рамках проекту «Активізація жертв нацизму та людей старечого і похилого віку інших категорій шляхом участі в заходах соціального спрямування та здорового способу життя» за програмою «Місце зустрічі – Діалог» в Україні Німецького Федерального Фонду «Пам’ять, Відповідальність, Майбутнє».

 

Джерело:
До списку новин