загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Ніжний лимонний торт

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Цей торт неодмінно припаде вам до смаку - ніжний смак і неймовірний свіжий аромат лимона.

Інгредієнти:
просіяного борошна – 2 1/3 склянки (коржі)
розпушувача – 2 3/4 чайних ложки (коржі)
солі – 1/4 чайних ложки (коржі)
цукру – 1 3/4 склянки (коржі)
лимонної цедри – 2 чайних ложки (коржі)
вершкового масла кімнатної температури – 3/4 склянки (коржі)
молока кімнатної температури – 1 стакан (коржі)
яєчних білків – 5 штук (коржі)
винного каменю – 1/4 чайних ложки (коржі)
вершкового масла – 1/2 склянки (крем)
цукру – 3/4 склянки (крем)
свіжовичавленого лимонного соку – 1/2 склянки (крем)
лимонної цедри – 3 ст. ложки (крем)
солі – 1 щіпка (крем)
яєчних жовтків – 6 штук (крем)
розм’якшеного вершкового масла – 1 стакан (глазур)
лимонної цедри – 2 ст. ложки (глазур)
просіяної цукрової пудри – 3 1/2 склянки (глазур)
свіжовичавленого лимонного соку – 3 ст. ложки (глазур)
спіральки з лимонної шкірки для прикраси торта –  За смаком.

Приготування лимонного торта:

1. Розігріти духовку зі стійкою в центрі до 180 градусів. Змастити маслом і злегка посипати борошном дві круглі форми для випічки. Змішати в мисці борошно, розпушувач і сіль. Додати склянки цукру і терту лимонну цедру, перемішати. У середній мисці міксером на середній швидкості збити вершкове масло з лимонною сумішшю протягом 1 хвилини. Додати залишок цукру і збивати ще 1 хвилини. Додати молоко і збити. Поступово додати борошняну суміш і молоко, що залишилося в три заходи, чергуючи їх. Збити міксером на низькій швидкості до однорідної консистенції. В окремій сухий мисці збити міксером на середній швидкості білки в піну. Збільшити швидкість і збити з винним каменем. Білки повинні добре тримати форму. Поступово додати збиті білки в тісто. Перемішати.

2. Викласти тісто в підготовлені форми і розрівняти поверхню гумовим шпателем. Випікати коржі від 35 до 40 хвилин, до сухої палички. Дати коржам охолонути в формі 10 хвилин, після чого витягти з форми і дати повністю охолонути. Розрізати  коржі  по горизонталі навпіл.

3. Приготувати Лимонний крем. У середній каструлі розтопити вершкове масло. Забрати каструлю з вогню і розмішати масло з цукром, лимонним соком, цедрою і сіллю. Додати жовтки і збити до однорідності. Повернути каструлю на плиту і готувати на середньому вогні, помішуючи, поки крем не загусне. Це займе у вас близько 5-6 хвилин. Крем не повинен кипіти! Вилити крем через дрібне сито і остудити при кімнатній температурі, помішуючи час від часу. Потім прибрати в холодильник.

4. Викласти на блюдо один корж зрізом вгору. Змастити 1/3 склянки охолодженого лимонного крему і розрівняти ножем. Накрити другим коржем і змастити 1/3 склянки крему. Накрити зверху третім коржем і змастити 1/3 стакана лимонного крему. Викласти зверху останній четвертий корж.

5. Щоб приготувати лимонну глазур, в мисці міксером на середній швидкості збити вершкове масло і лимонну цедру. Додати цукрову пудру в декілька заходів і збити. Збити з лимонним соком протягом 1 хвилини до однорідності. Глазур можна приготувати заздалегідь за 2 години і зберігати при кімнатній температурі.

6. За кілька годин перед подачею на стіл залити торт лимонної глазур’ю зверху і по краях. Поставити торт в холодильник на 2 години. Змастити глазур’ю верхівку торта. Прикрасити торт спіральками з лимонної цедри. Щоб отримати їх, потрібно зрізати тонкі смужки лимонної шкірки і накрити вологим паперовим рушником, в результаті чого смужки загорнути спіральками.

Джерело:
До списку новин