загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українець економить на електроенергії завдяки власноруч виготовленому вітряку

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Житель Волинської області Іван Тусюк економить на електроенергії завдяки сонячній панелі і власноруч виготовленому вітряку. ridna.ua

Перший свій вітряк, який зараз закріплений на даху майстерні, Іван Тусюк зробив ще десять років тому. У пристрої використовувався 12-вольтний генератор: він заряджає батарею на 600 А·год, що дозволяє використовувати менше мережевої електроенергії в господарстві.

Додатково до вітрогенератору, на даху будиночка Іван Тусюк встановив сонячну батарею. Тепер акумулятор може заряджати і сонце, і вітер.

Ще майстер планує встановити спеціальний ротор, завдяки якому млин зможе працювати за швидкості вітру в 1 м/с, а зараз потрібно не менше 5—6 м/с. Але щоб знайти такий пристрій, потрібно їхати до автора винаходу в Київську область.

Крім альтернативних джерел енергії, Іван Тусюк створив трактор, який працює не на бензині, а на газі від спалювання торфу або вугілля.Іван змайстрував й інші необхідні пристрої для господарства, наприклад, багатофункціональний трактор (може орати землю, косити траву, згрібати сіно, різати дрова за допомогою циркулярної пилки).

У подальших планах — виробляти біогаз. Для цього в Івана є і знання, і креслення. Але поки в селі немає людей, кому б це було цікаво.

Інший український умілець Микола Оксенюк створив трактор, який не використовує бензин, а тільки дрова.Саморобний вітрогенератор, який виробляє електроенергію навіть за слабкого вітру і дозволяє використовувати в 2 рази менше газу, розробив пенсіонер Ярослав Бендас з Тернополя.

 

Джерело:
До списку новин