загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як боротися з енергетичними "вампірами"-сусідами та скільки коштує аудит термовізором

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У середньому кожен будинок гріє вулицю на 5 градусів...

Зима закінчується, а рахунки за спожите тепло надходитимуть українцям ще три місяці. Вартість опалення цьогоріч побила всі рекорди. У деяких українців суми сягали 4, 6 та навіть 8 тисяч гривень.

Про це йдеться в сюжеті програми "Сніданок з "1+1".

У великих рахунках за тепло часто винні сусіди. Вони утеплюють балкони додатковими батареями, встановлюють підігрів підлоги або прокладають опалення у прибудовані комерційні приміщення. Відтак, у них – тепло, а платять за це гуртом мешканці усього багатоквартирного будинку. Таке резонансне викриття зробив експерт з енергоефективності з Києва Святослав Павлюк, який багато років працює у сфері енергозбереження. Він обстежив будинки термовізором – пристроєм, що вимірює температуру об'єктів на відстані. Й побачив, куди витрачається тепло й звідки беруться захмарні суми в платіжках.

Результати свого розслідування виклав на власній сторінці у Facebook. Скажімо, на одному з фото заскленої лоджії видно завдяки термовізору, що там встановлену батарею. На іншій світлині – балкон із утепленою підлогою. Якщо лічильник тепла в цьому багатоквартирному будинку спільний, то й рахунок за додатковий обігрів поділять усі мешканці.

Дослідження Святослава Павлюка миттю набуло розголосу в Мережі й стало топ-темою багатьох ЗМІ. Днями свій експеримент він повторив і на камеру ТСН.Тижня і показав, що тепло з осель крадуть не лише сусіди, а й неутеплені зовнішні стіни. В середньому кожен будинок гріє вулицю на 5 градусів.

Втрачають тепло і самі теплотраси. Ще кілька років тому Святослав Павлюк прославився іншим експериментом – за температури 8 градусів морозу надворі підсмажив яєчню на поверхні каналізаційного люка. Те, що повинно зігрівати оселі, обігріває повітря. А це – сотні гривень із гаманців українців.

Експерти говорить, аби зменшити суми в рахунках, слід утеплити багатоквартирний будинок та діяти колективно, адже одна утеплена квартира ефекту майже не дасть. Слід не лише утеплювати, а й замінювати обладнання на більше ефективне та енергоощадне. Допоможе в цьому мешканцям будинку ОСББ, яке також може взяти "теплий кредит" із компенсацією його частини від держави та провести енергоефективні заходи.

Вартість енергоаудиту багатоквартирного будинку з допомогою термовізора, як свідчать оголошення в Інтернеті, коштує 1-1,5 тис. грн. Придбати ж цей пристрій дорого – від 1 тис. доларів.

На фото:Енергоаудит балкона показав, що на ньому встановлена батарея опалення © Святослав Павлюк /Facebook

 

Джерело:
До списку новин