загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

10 відповідей від Укрпошти

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Враховуючи чисельні запитання клієнтів щодо роботи підприємства (зокрема, в Донецькій та Луганській областях), вартості та строків пересилання поштових відправлень, відстеження та розшуку листів, бандеролей, посилок, відповідаємо на низку питань, якими найчастіше цікавляться споживачі. ukrposhta.ua

 1. Скільки коштує поштове відправлення?
Мінімальна ціна непріоритетного простого відправлення, до 20 гр., складає 2,40 грн (без вартості конверту). Мінімальна ціна непріоритетного рекомендованого відправлення, до 20 гр., складає 4,40 грн (без вартості конверту). Ціна непріоритетного рекомендованого відправлення, до 20 гр., з повідомленням про вручення – 8,50 грн (без вартості конверту). Мінімальна ціна непріоритетного відправлення з оголошеною цінністю, до 100 гр., складає 11,70 грн (без вартості конверту). Ціна непріоритетного відправлення з оголошеною цінністю, до 100 гр., з повідомленням про вручення – 16,62 грн (без вартості конверту).

 2. Чи можу я відмовитись від отримання поштового відправлення?
Так, адресат може відмовитись від одержання поштового відправлення (поштового переказу) про що на поштовому відправленні або повідомленні про надходження проставляється відповідна відмітка «від одержання відмовляюсь», яка засвідчується підписом.
Підпис уповноваженого представника юридичної особи скріплюється печаткою підприємства.

 3. Як можна розшукати реєстроване поштове відправлення?
Споживач має право протягом шести місяців з дня прийняття до пересилання реєстрованого поштового відправлення подати заяву про його розшук за умови пред’явлення копії чи оригіналу розрахункового документу.

 Звертаємо увагу, що відстежити та здійснити розшук поштового відправлення, надісланого простим порядком, неможливо, тому Укрпошта радить своїм клієнтам пересилати кореспонденцію, бандеролі та посилки реєстрованими поштовими відправленнями.

 За розшук реєстрованого міжнародного поштового відправлення із заявника стягується відповідний тариф, який становить 2,40 дол. США (з ПДВ). Оплата проводиться в національний валюті України за курсом НБУ на дату надання послуги за винятком поштових відправлень, що приймалися з повідомленням про вручення.

 Для встановлення місця знаходження будь-якого реєстрованого міжнародного поштового відправлення необхідно звернутися до об’єкту поштового зв’язку із заявою про його розшук, яку може подати як відправник, так і одержувач, або інша особа за довіреністю.

 У заяві обов’язково зазначається: вид та категорія поштового відправлення, його номер, місце та дата прийняття для пересилання, адреса відправника та одержувача,
шлях пересилання (авіа чи наземний), перелік вкладення.

 4. Які терміни зберігання поштових відправлень в об’єктах поштового зв’язку?
Термін зберігання поштових відправлення становить один місяць з дня їх надходження.

 За письмовою заявою відправника або адресата (одержувача) термін зберігання може бути продовжений до двох місяців. Також термін зберігання поштових відправлень може визначатися умовами договорів, укладеними з корпоративними клієнтами.

 5. Скільки часу потрібно для пересилання листа?
Нормативні терміни пересилання простої письмової кореспонденції операторами поштового зв’язку, становлять:

– у межах міста – на 3-й день;
– у межах області та між обласними центрами України – на 4-й день;
– між районними центрами різних областей України – на 5-й день;
– між іншими населеними пунктами різних областей України – на 6-й день.

 Терміни пересилання простих пріоритетних відправлень скорочуються на один порівняно з непріоритетними.

 Якщо споживачу потрібно швидко доставити відправлення, в Укрпошті працює послуга «Прискорена пошта». Відправлення, прийняте у поштовому відділенні до 12 години та за умови пересилання в межах міста, буде доставлено адресату в той же день. У разі надсилання відправлення після 12 години, термін доставки становитиме один робочий день. Пересилання між обласними центрами – 1-2 робочих дні.

 6. Чому міжнародне поштове відправлення не зареєстроване в системі (не відображається інформація на сайті)?
Кожне міжнародне реєстроване відправлення має спеціальний ідентифікатор, який складається з 13 символів, з них: 1-й та 2-й символи — букви; з 3-го по 11-й — цифри; 12-й та 13-й — букви, які відображають код країни-відправника (наприклад, UA — Україна, RU — Росія, US — США, IL — Ізраїль тощо). Наприклад: CA123456789UА.

 Якщо під час пошуку відправлення за номером на сайті Укрпошти інформації про відправлення немає, то воно ще не надійшло на територію України.

 Якщо відправлення починається з літер L, W, Y (окрім «LM») – то це відправлення, які пересилаються та доставляються простим порядком, тому в системі пошуку інформація про них відсутня.

 7. Що таке ДОПП, ЦОПП, ЦОП та ін.?
Під час пошуку відправлення за допомогою трекінг-сервісу на сайті Укрпошти, вам можуть траплятися такі абревіатури:

ДОПП – дирекція оброблення та перевезення пошти;
ЦОПП – центри оброблення та перевезення пошти;
ЦОП – центри оброблення пошти;
ЦПЗ – центри поштового зв’язку;
ВПЗ – відділення поштового зв’язку.

 8. Чи можна переадресувати поштове відправлення на іншу адресу?
Відправник або одержувач за додаткову плату може переадресувати поштове відправлення на іншу адресу, подавши заяву до відділення поштового зв’язку. У заяві зазначається строк, протягом якого необхідно здійснювати переадресування або доставку. Такий строк не повинен перевищувати більше як один місяць. Переадресування листа для населення коштує 12грн (з ПДВ).

 9. Чи здійснюється приймання/доставка поштових відправлень в зону АТО?
З 27.11.2014 припинено приймання поштових відправлень на/з територію(ї) Донецької та Луганської областей до/з населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження. Доставка поштових відправлень в Донецькій та Луганській областях можлива лише в населених пунктах, які знаходяться під контролем Української влади (детальніше – на сайті Укрпошти).

 10. Що робити, якщо поштове відправлення доставлено пошкодженим?
На поштовому відправленні, яке надійшло пошкодженим, робиться позначка «Надійшло у пошкодженому вигляді», котра засвідчується підписом працівника поштового зв’язку, і проставляється відбиток календарного штемпеля.

 Працівник відділення повинен скласти акт у разі невідповідності фактичної маси поштового відправлення, виявлення поштового відправлення в дефектному стані. У разі отримання поштового відправлення з виявленими дефектами, адресат повинен наполягати на розкритті та складанні такого акту. За відправлення з оголошеною цінністю у разі його пошкодження чи втрати можливе відшкодування, якщо за результатами службового розслідування працівник відділення визнаний винний.

 Якщо споживач отримав відправлення у ВПЗ з дефектом, але без акта, і вдома виявив невідповідність вкладення, він не може пред’явити претензії до підприємства. Для уникнення подібних ситуацій Укрпошта радить клієнтам перевіряти наявність та цілісність вкладення безпосередньо при отриманні поштових відправлень у відділенні.

 

Джерело:
До списку новин