загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як нараховується виплата під час переведення із пенсії за вислугу років на пенсію за віком

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

 «У вересні 2006 року я оформила пенсію за ви­слугу років. Згодом, відмовившись від пенсії, знову працевлаштувалася за спеціальністю вчителя. 2015 року призначили пенсію за віком та застосували показник середньої заробітної плати за 2007 рік. Чи правильно це?»novadoba.com.ua 

Катерина, м. Сміла

– 2006 року Вам як працівнику освіти було призначено пенсію за вислугу років, розмір якої було обчислено за нормами Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (далі – Закон) з урахуванням середньої заробітної плати в Україні за 2005 рік. Пенсію за вислугу років у разі звільнення з роботи, яка дає право на цю пенсію, призначають довічно. У зв’язку з працевлаштуванням на посаду, яка дає право на пенсію за вислугу років, Вам було лише припинено виплату пенсії, а рішення про її довічне призначення не скасовано, – пояснює заступник начальника управління ПФУ у м. Черкаси Наталія Сергієнко. – Після досягнення пенсійного віку Ви набули права на пенсію за віком.

Згідно з пунктом 3 статті 45 Закону, переведення з одного виду пенсії на інший відбувається з дня подання заяви на підставі документів про страховий стаж; заробітну плату (дохід) та інших документів, що містяться в пенсійній справі на час переведення з одного виду пенсії на інший, а також на підставі додаткових документів, які одержали органи Пенсійного фонду.

Під час переведення з одного виду пенсії на інший за бажанням особи може бути враховано заробітну плату (дохід) за періоди страхового стажу, зазначені в частині першій статті 40 Закону, з застосуванням показника середньої заробітної плати (доходу), який ураховували під час призначення (попереднього перерахунку) попереднього виду пенсії.

У зв’язку з тим, що Кабінет Міністрів України 23.04.2012 р. ухвалив постанову №327, пенсії, призначені (перераховані) до 2008 року з застосуванням показників середньої заробітної плати в Україні за 2005 – 2006 роки, з травня 2012 року перераховано із застосуванням такого показника за 2007 рік.

Тож під час переведення Вас із пенсії за вислугу років на пенсію за віком 2015 року правомірно застосували показник середньої заробітної плати за 2007 рік – 1 197,91 грн.

 

Джерело:
До списку новин