загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пропарювання кущів смородини та агрусу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пропарювати кущі смородини потрібно для профілактики від хвороб та шкідників, що зимують на них.kvitkainfo.com

За допомогою гарячої води, яка потрапляє на пагони, вона не обпікає їх, а знищує всі яйцепоклади і лялечки шкідників.

Коли пропарювати кущі смородини та агрусу

У профілактичних цілях захисту кущів від шкідників( кліщів, вогнівок , попелиць) та хвороб (борошнистої роси) потрібно пропарювати смородину та аґрус. Найсприятливішим часом для цієї процедури є кінець зими початок весни, тоді коли бруньки ще перебувають у «сплячці»( до розпускання бруньок та початку сокоруху).

Як пропарювати кущі смородини та агрусу

Для пропарювання потрібно нагріти воду до 90 градусів С, налити її у лійку з водорозпилювачем. Полити гарячою водою кущі (кожну гілочку) з верху, на відстані 1 м від кущів (пролітаючи вода вистигає до безпечних для кущів 50-55 ° С, але смертельна для шкідників), а поливати потрібно не більше 5 секунд. На дорослий кущ використовуйте 3-4 л гарячої води. Окропом поливають кущі смородини та аґрусу, також можна полити кущі суниці і полуниці. А також, можна спробувати облити гарячою водою і молоді яблуні від яблуневої молі і баришниці.

Догляд за кущами після пропарювання

Після пропарювання кущі смородини та агрусу потрібно обрізати - видаливши пошкоджені та слабкі пагони, трішки підрізати кінчики гілок, ті, що підмерзли за зиму. Помітили чорні крапочки посередині зрізаних пагонів? Гілка заражена шкідниками,такі гілки потрібно обрізати до здорової частини, якщо потрібно то до рівня грунту. Також потрібно прорідити кущ, якщо цього ви не зробили восени.

Всі хворі, заражені шкідниками гілки потрібно обов’язково спалити, а зрізи діаметром 8 мм і більше, обробити садовим варом.

Також потрібно вигребти з-під кущів торішнє листя, підживити кущі азотними або комплексними добривами.

Джерело:
До списку новин