загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Священик пояснює, чи можна у Великий піст їсти рибу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Така традицiя iснує понад пiвтори тисячi рокiв...

-- Великий пiст -- найсуворiший. За монастирським уставом, забороняється споживати навiть рибу, не кажучи вже про молочнi продукти, яйця та м'ясо. Лише двiчi впродовж цього посту дозволено їсти рибу -- у свято Входу Господнього у Єрусалим (Вербна недiлю) та на Благовiщення (7 квiтня), -- розповiдає архиєпископ Чернiгiвський та Нiжинський Євстратiй Зоря (УПЦ КП). poradnykzhinky.com

-- Чи священик може дозволити вiрним споживати продукти, якi пiдчас посту забороненi? 

-- Священик може благословити вiрного i дозволити, якщо це конче потрiбно, споживати рибу не лише раз за час посту, а частiше. Це визначається для кожного особисто. Бажано, аби люди, якi мають особливi потреби щодо харчування, порадилися iз священиком та дiстали благословення. Та навiть якщо й хтось не може себе обмежити у їжi, усiм пiд силу дотримуватися духовної частини посту. Бо це час для покаяння та для того, аби придiлити бiльшу увагу своєму духовному стану та попiклуватися про свою душу.

Також зауважу, що людина повинна спiвiдносити свої тiлеснi сили з тими подвигами, якi на себе бере. Тобто морити себе голодом не варто -- бо це спокуса вiд лукавого. Також треба їсти просту їжу, бо навряд чи можна назвати пiсними екзотичнi продукти.

Богданна МАРТИНИК

 

Джерело:
До списку новин